Gora85 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam parę tyg temu za obserwowałem ze olej jest w tym czujniku po wytarciu po jakism czasie znowu sie zbiera jak na zdjeciach co to może być i jak to naprawić? Olej jest tam gdzie są strzałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Trzeba wymienić czujnik na nowy. Mam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 a jak nazywa sie ten czujnik ??? i jak go wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 byłem w sklepie i pow ze nie ma takiego czujnika na internecie jest ale koszt to 280 zł ktoś gdzies dostał taki czujnik w normalnej cenie chodzi o zamiennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 http://allegro.pl/item549513835_renault_me..._cisnienia.html 250zł to nie jest jakiś straszny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdrac Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 oryginał na allegro widziałem za 320 zł więc 250 jest normalną ceną http://www.allegro.pl/item555590655_renaul...yg.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 na autkoplus.com też takie są po 258 (oryginał renault) http://www.autkoplus.com/product/id/110171...ania-7700413763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 ok dzięki po prostu nie wierzyłem że takie coś może tyle kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 No przyznam szczerze ze tez jestem zaskoczony. Widzialem chyba ze 2 aukcje na allego jak wołali za używany jakoś 40 - 50 plnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 U mnie też powoli zaczyna przeciekać, mam pytanie, czy jest konieczność wymiany tego czujnika, czy można z tym jeździć, chyba, że istnieje ryzyko, że coś się przez to popsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaR3k Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 u mnie też ten czujnik przepuszcza trochę olej od wspomagania, ale praktycznie tylko "nasącza" gdyż ubytek w układzie jest niezauważalny. w serwisie powiedzieli mi że nie ma sensu na jego wymianę, chyba że bardzo chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 A w sumie jak to jest z tym przeciekiem. To ten czujnik sam w sobie jest nieszczelny czy może jest jakaś uszczelka którą można by wymienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phpion Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Pozwalam sobie odświeżyć temat. Mam to samo. Na razie przeistoczyłem się w MacGyvera i zrobiłem sprytny patent, który (w założeniu) ma zbierać wyciekający płyn. Mam jednak inne pytanie: jak wygląda wymiana takiego czujnika? Zakładając, że nabędę takowy to czy jestem w stanie samemu go wymienić? Czy odkręcając go nie wystrzeli mi olej? Skoro jest to czujnik ciśnienia to jakieś ciśnienie tam jest więc czy po odkręceniu czujnika nie zaatakuje mnie olej? Pozdrawiam, phpion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Na zgaszonym silniku nie ma ciśnienia w układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phpion Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi