slawekhip Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam Mam do was prosbe, znalazłem w nadkolu od strony kierowcy 2 różne kostki jedna jest na 2 przewody, a druga na 3 do czego one mają służyć?? Niżej fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 jedna podobna do tej od ABS,pamiętam,że taką odpinałem jak wymienialem łożysko-tylko,że tamta nie wisiała od tak sobie. u mnie wtyczka od halogenów nie idzie w nadkolu,wystaje z wiązki przewodów idących do lamp,i jest to dłuższa wtyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Od abs to nie jest bo abs mam podpięty więc to napewno nie to. A to jest może od halogenów?? Pomóżcie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek84 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Często w samochodowej instalacji są "luźne" wtyczki. Wiązka jest jedna a silników/osprzętu/wyposażenia.. do wyboru do koloru ;-) Najlepiej owiń je taśmą izolacyjną i upchnij gdzieś żeby nie wisiały luźno. We Fiacie mam 5 wolnych wtyczek pod maską wychodzących z wiązki. Jeśli wszystko w aucie działa - ABS/oświetlenie itp.. to nie ma się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ale chciałem założyć sobie halogeny któych nie mam fabrycznie założonych i może ta grubsza kostka jest od halogenów?? I wystraczy tylko dokupić wiążke, podpiąć ją pod tą kostke i pod halogeny i wymienić manetke?? Pomożcie chlopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 zerknij np. czy przy prawej lampie masz w grubej wiązce kabli jakąś siwą wtyczkę lużno wiszacą.zaraz wrzucę fotkę jak to wygląda. jak nie masz to pewnie trzeba by kupić wiązkę , manetki,halogeny a to troszkę kosztować będzie tu wiązka z modelu 99 http://www.allegro.pl/item534035587_megane..._przednich.html tylko niewiem,czy do starszych modeli pasuje,zresztą zawsze z jakiegoś rozbitka na szrocie mozna tanio kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 czyli ta kostka w nadkolu jest od halogenów?? andrzej27r ty masz taką samą kostke w nadkolu?? i jest ona podlączona do wiązki od halogenów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 w nadkolu widzę tylko przewód i kostke od ABS,jutro zerknę głębiej,może znajdę takie coś jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 andrzej27r ona jest w lewym nadkolu (od strony kierowcy) z lewej strony tak wyżej, mniej więcej na wysokości sprężyny, oczywiście jesli masz z przodu plastikowe nadole to jest ono pod nim, to czekam na twoją pomoc i dzięki odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Czunik zużycia klocków masz podpięty? Chociaż wtyczka od klocków ma wyjście na jeden przewód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eolv Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ta na 3 przewody z pomarańczową gumka uszczelniająca jest od syrenki fabrycznego alarmu (przynajmniej u mnie w scenicu '97) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 I jak wiadomo od czego były te kostki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Pompka spryskiwacza reflektorów i wskaźnik poziomu płynu do spryskiwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarooo Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Może kolega wie coś na temat podłaczenia halogenów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi