Tom24_ Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witam Mam pytanie Założyłem gaz do Meganki 98 1,6 8V i gdy przełańcza się z paliwa na gaz to silnik gasnie i musze przygazowac żeby nie zgasł. największy problem kiedy zapomne ze mam ustawione na gaz i gdy wbijam dwójkę to wtedy przełańcza sie na gaz i samochód nie jedzie , dopiero jak dostanie dawke gazu to jedzie normalnie, Wyglada to tak jakbym łapał kaczki( tak jak to było na nauce prawa jazdy) Prosze o wyjaśnienie tej chwesti, bo juz nie mam sił jezdzić do naszych warsztatów i wysłuchiwac od każdego cos innego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Strzelam w ciemno, ze masz IIgen. W Twoich problemach pomaga nakładanie sie paliw. Jednym słowem :) po przełączeniu na gaz jeszcze kilka sekund podawana jest benzyna. PS. Tak na przyszłość. Zadając pytanie, zadaj sobie trudu opisania rodzaju instalacji, może chociaż jej generacji lub nazwy. Jako że piję herbatę expresówkę i kawę rozpuszczalną, to nawet z fusów nie moge wywróżyć co tam masz założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofan Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jako że piję herbatę expresówkę i kawę rozpuszczalną, to nawet z fusów nie moge wywróżyć co tam masz założone :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A czy samo przełączanie w trakcjie jazdy, jest szkodliwe dla silnika - gdy nagle idzie inna mieszanka, bo róznie o tym ludzie mówią. A może to od generacji zależy? Ja mam ponoć V-tej generacji (albo IV-tej). Lepiej na gazie przełączać, czy bez, a może bez róznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 V generacji chyba jeszcze nie wymyślono :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Pewnie masz za dużo ustawione na krokowcu.Jest taka funkcja jak przełancza z benzyny na gaz.Wtedy ci zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 V generacją nazywają instalacje do CNG- czyli na gaz ziemny. Więc jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 gaz ziemny a gaz propan-butan to dwie różne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dokładnie mam instalacje holenderską typu G3 - z tego co wyuczytałem w necie, to sekwencyjna, nowoczesna itd. Tu troszkę ludzie pisza o V generacji: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=510...start=20&39 - nie wiem czy mam V czy IV, wiem ponoć, że nie mam II ani III :) Dokładnie będze wiedział po świętach na kontroli i regulacji u speca od inst. hol. a niewielu jest takich w PL. Wskaźnik poziomu gazu pokazuje mi na tablicy, jak klikam na benzyne, to wtedy pokazuje benzyne (zamiennie po prostu) z tego co wiem starsze nie mają takiego "bajeru". http://www.autogaz.lodz.pl/?module=Instalacje_gazowe - o generacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 no dobra przyznaję się, nie jeżdżę na lpg to nie jestem na bieżąco, nie wiedziałem że jest V generacja :) ja juz wiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 To masz prostą nauczkę, że nie pisze się coby coś napisać. ;-) Prosta zasada nie znasz się (nie masz tego) to nie pisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ale kiedyś jeździłem na lpg, i do tego momentu (ze 3 lata wstecz) to byłem na bieżąco :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 witam wszystkich mam problem z moją renią 1.6 8 v 96r po założeniu filtra stożkowego dzieją się dziwne rzeczy typu strzały szarpania etc oczywiście na LPG które z przykrością stwierdzam nie jest sekwencją ??? [ Dodano: 2007-04-05, 14:52 ] a i zapomniałem dodać nie moge znaleźć żadnego pożądnego magika który mógłby to ustawić. wszyscy jednogłośnie stwierdzili że nie wiedzą jak to zrobić :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shemrock Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 [CIACH!] jezeli masz instalke 2 generacji to stozek nie bardzo ma sens. Silnik dostaje za duzo powietrza i dlatego te problemy. Wroc do seryjnego filtru z obudowa lub zamontuj blos co jest o wiele lepszym rozwiazaniem. pozdro [prosze nie cytowac w calosci postow, na ktore sie bezposrednio odpowiada. DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu1977 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 witam kris napisał że za dużo podniesione na krokowcu. ale jak ???? jeżeli krokówka sama się reguluje. jest ręczna regulacja??? albo w inny sposób ?? wytłumaczcie mi to to może rozwieje to moje problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi