uffomegane Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Kupiłem sobie pół roku temu Megane, która już wtedy kwalifikowała się do naprawy. Mianowicie chodzi o silnik. Cały czas stuka. Regulowałem zawory i na niewiele się to zdało. Mechanicy (byłem u 2) powiedzieli że wałek rozrządu jest już wytarty. I teraz rodzi się pytanie. Naprawiać? Koszt wałka nowego mieści się w granicach 1000 zł (allegro) do 1800zł (salon renault). W zakładzie, tam gdzie byłem samo zdjęcie głowicy kosztuje 400. Do tego dochodzą uszczelki, nie wiem pewnie od 150 do 250 zł. O ile to wszystko pomoże. Czy może druga opcja? czyli kupić jakiś silnik używany, patrzyłem na allegro to można znaleźć choć co. Np z przebiegiem 100 000km za 900 zł kompletny, ogólnie ceny są od 900 do 1500 zł. Co zrobić? a może ktoś już miał podobny problem i to niekoniecznie musi być wałek? Proszę o wszelaką pomoc... dla ciekawych, umieściłem zdjęcie mojej megane tutaj na forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmis Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 jeżeli taki mały przebieg (w co wątpię) to kup cały silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 hmm, a samej głowicy z wałkiem nie można kupić na allegro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uffomegane Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Cięcie ale chodzi ci o używane? nie bardzo chciałbym kupować używanego wałka :/ chyba ze kupić wałek i oddać do regeneracji (bo też istnieje taka możliwość) Regulamin przydałoby się wreszcie poczytać - polecam.. Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi