arturs32 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 1. Jak jadę po śniegu lub lodzie, to samochód zaczyna pływać po drodze, czyli tył uślizguje się z toru jazdy. Co może być tego powodem?? Na suchej nawierzchni problem znika, a przynajmniej przestaje być odczuwalny. 2. Pękła mi linka hamulca ręcznego... po dorobieniu i wymianie linki hamulec świeci i nie działa. Działał po wymianie przez kilka minut, a potem się wyłączył. Wygląda jakby komputer sam odłączył ręczny. Teraz miga i się nie załącza. Co zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam to jest objaw krzywej belki [ Dodano: 2009-02-21, 19:42 ] w sprawie ręcznego trzeba podłączyć kompa i zobaczyć co powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturs32 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 A może to być spowodowane brakiem zbieżności?? W wyniku stłuczki musiałem wymienić tarczę hamulcową i belkę właśnie. Nie zdążyłem jeszcze ustawić zbieżności, więc jeśli to nie zbieżność... to będę musiał zwrócić belkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam i ile wiem to na tylnej belce nie ustawia sie zbieżności ja bym na twoim miejscu po założeniu od razu pojechał na zbieżność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturs32 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Cd. Byłem na zbieżności... i poprawiło się ale dalej nie jest tak jak powinno. Oś tylnego lewego koła jest dalej nieprawidłowa i rzutuje na zbieżność całkowitą. Facet od zbieżności powiedział, że jedyne, co jeszcze może być krzywe (zakładając, że kupiona belka jest prosta), to że piasta jest krzywa (króciec??!!??). Co o tym sądzicie?? Powiedział, że zwykle piasta się nie krzywi, bo jest dość krótka i raczej skrzywia się belka... ale jeśli dostaje bezpośrednio koło, to jest możliwe, że piasta jest też do wymiany... Nie znam się na tym... czy piasty różnią się w zależności od modelu?? Kupiłem belkę z tarczami i zaciskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi