remekpawlak Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 witam ile wchodzi oleju do meganki 16.16v? i jaki olej najlepiej? przebieg 134 000km. Podobno ELF 5w40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 do 1,6 16v wchodzi 4 litry, renówki najbardziej lubią elfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwisant Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 własnie ze nie prawda bo 4,5 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Jak lubisz przelewać to wejdzie i 5 :-P Renault zaleca 4 litry ps. w pierwszym poście wypada się przywitać w odpowiednim miejscu... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwisant Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 heja takie ksiązki to do pieca rozrząd tez pisze w niej ze do wymiany po 120 tys powodzenia zrywa sie wczesniej wlej sobie 4 litry i sprawdz na bagnecie pozrawiam pracuje w serwisie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a ja serwisuję auto w serwisie i na fakturach jest 4 litry :-P jak renault mi gratis daje te 0,5 litra to nie mam powodów do narzekań :) a rozrząd to ja co 60.000km zmieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwisant Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 kolego czytaj temat uwaznie ile OLEJU DO 1,6 16V anie do 2.0 8v a moze tyle samo wchodzi do wszystkich silników reno???? 4 litry pozdrawiam i bez napinki ty jedziesz do serwisu a serwis to ja wiec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 jak byś poczytał trochę forum to wiedziałbyś, że mam drugą megankę i to 1,6, którą jeździ moja siostra i cały czas mówię o 1.6 a nie o 2.0 i nie ma ASO Renault w Zgorzelcu :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denniszgc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Oliwy wchodzi 4,5. Rozrzad zalecany jest miedzy 80,000 a 120.000. A tu dla niedowiarkow jak ktos umie po niemiecku wyciag z serwiowego progrmu :) 1 oder mehrere Riemen + 2 Rollen (Spann- oder Umlenkrolle) - Dient der Synchronisation zwischen der Nocken- und der Kurbelwelle. Austausch des Sets zwischen 80 000 und 120 000 km Wenig Do-it-Yourself für dieses Produkt, da sehr technisch und spezifisch - für Motoren von 1.4 L bis 2.0 L bzw. von 1.8 L bis 2.5 L Es sollte der gesamte Kit ausgetauscht werden (der Preis liegt leicht unter dem der Einzelteile). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 we dwóch zamęt na forum przyszliście robić ? ;-) taki wyciąg to i ja mogę napisać, lepiej skana byś dał ile tego oleju... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwisant Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 poprostu twoje 2 megany znam na pamic gdzie kazda śubka wic nie wyjezdzaj mi z zametem chciałem pomóc ale ty sie strasznie upierasz z jakimis ksiazkami nie pasuje ci to nie pisz poprostu mam wieksza wiedze od ciebie nie tylko na temat megan!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denniszgc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A ja tam chetnie pomoge jak ktos cos potrzeboje niech pyta. Napeno podam pewne wiadomosci. [ Dodano: 2007-04-07, 20:13 ] bronius, A fakt n iema ASO w Zgorzelcu ale jest w Goerlitz. :) [ Dodano: 2007-04-07, 20:15 ] bronius, Co do faktur. Ufasz tak ASO. ??? [ Dodano: 2007-04-07, 20:16 ] bronius, Podaj nr vin to ci powiem co nieco o twojej brycce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja się nie upieram, tylko wszystkie informacje jakie posiadam (instrukcja, faktury, rozmowy) jednoznacznie wskazują na na taką ilość oleju. Skoro twierdzisz, że jest 4,5, może i tak jest, ale ja się z czymś takim nie spotkałem. Jako użytkownik w sumie trzeciego Renault z kolei też co nieco wiem o tych autkach. Wiadomo, że jeśli jesteście mechanikami z ASO to znacie je na wylot bo macie z nimi do czynienia na co dzień, macie szkolenia itp. Jednakże, znam ASO w Warszawie, które poprawnie linki sprzęgła nie potrafiło założyć...I 3 razy jeździłem do nich na poprawę. W końcu pojechałem do pierwszego lepszego warsztatu i problem zniknął. (ASO pomijało jedną przelotkę) Tak, że mechanicy też nie są nieomylni, jak wszyscy. Oczywiście tu bez żadnych podtekstów do Was. Co do faktur, ufam, bo moje autko zawsze dotyka tylko jeden konkretny, zaufany mechanik... denniszgc i serwisant, Ja nie wyjeżdżam do Was z pretensjami, nie dodałem smileya do komentarza i stąd Wasze oburzenie. Zaraz to poprawię :) Pozdrawiam i życzę Wam radosnych i pogodnych Świąt. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwisant Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 spoko nie ma problemu pracujemy w serwisie ale nie autoryzowanym i wspólpracujemy z aso w niemczech wiec... zycze ci tęz Wesołych Świąt jak bedziesz maił jakis problem to pisz pomozemy napewno z deniszgo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 dzięki, Cieszę się że sobie to wyjaśniliśmy :) Pozdrawiam :) I jak będę czegoś potrzebował to nie omieszkam o Was pomyśleć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi