wopa Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Wymieniałem kilka dni temu olej. Wykreciłem korek. W korku jest przymocowania szabelka. Chciałem ja dobrze wyczyścić. Chwyciłem końcówką (gufrowana) i nagle coś strzeliło. Okazało się że złamałem końcówkę szabelki. Co najciekawsze, to jest ona zrobiona z tworzywa sztucznego. Potem troche pomyślałem i wyciągnąłem szabelkę z korka wlewu (mozna to zrobić!). Pełan wiary pojechałem dzisiaj do serwisu Renault po samą szabelkę, którą trzymałem w dłoni. Okazało się, że samej szabelki nie mozna kupić. Tylko łącznie z korkiem. Kolejny absurd, przecież tą szabelkę z korka mozna wyciagnąć. Szabelka z korkiem kosztuje ponad 100 zł. Zrezygnowałem z takiego interesu. Tak że radzę uważać z wycieraniem szabelki. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Nie wiem o jakiej szabelce piszesz. U mnie jest bagnet do sprawdzania poziomu oleju zakończony okrągłym uchwytem. A korek wlewu oleju posiada tylko uszczelkę i nie ma u mnie żadnej szabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Do korka (żółtego) wlewu oleju jest zamocowana szabelka czy bagnet (wszystko jedno jak ją nazwał). Ona czy on jest obrotowy (obraca się w korku wokół własnej osi) I okazało się że jest wykonana/wykonany z tworzywa sztucznego, dlatego przy wycieraniu z oleju się ułamała/ał. To o czym piszesz moze jest tak w 1.5. W 1.9 jest tak jak ja pisze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Ok.dzięki bo już się wystraszyłem że u mnie coś nie tak.Ja mam 1,5dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 http://allegro.pl/item560582777_bagnet_ole...ane_scenic.html http://allegro.pl/item546208351_bagnet_ole..._5_1_9_dci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Mil3k6, no chyba wopa, życie uratowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 a jak trzeba pomagać kolegą )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Jak widać po ilości kupujących nie jest to taka rzadkość. Renault wie na czym zarabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Mil3k6. Dzięki. Szukałem na Allegro, ale chyba niezbyt uważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio46 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 u mnie tez jest bagnet zakonczony okraglym uchwytem. rowniez jest zrobiony z plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi