Grzesiek Lca Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam, od 2 dni mam mały problem, mianowicie czasami mi falują obroty na luzie. Dokładniej to wygląda tak,np.: staję na światłach, silnik równo chodzi,ale po paru sekundach zaczynają falować mu obroty między 750 - 850 i trzepie silnikiem,chwilę tak się dzieje i obroty podwyższają się do prawidłowych i silnik chodzi równo. Nie wiem czy to zbieg okoliczności,ale dzień wcześniej wymieniałem olej, wszystkie filtry w tym paliwa i wężyk na odcinku pompka - filtr paliwa. Proszę o odpowiedzi. [ Dodano: 2009-03-19, 21:55 ] nikt nic nie odpisze w tej sprawie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandiat Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Witam, również mam megane z silnikiem 1.9 dTi (98KM) i mam czasami ten sam problem, u mnie ten problem pojawia się najczęściej w gorące dni, po ostrym hamowaniu, na luzie. Też jestem ciekawy co może być przyczyną tego problemu. Byłem z tym u mojego mechanika i powiedział mi, że to może być zabrudzony silnik krokowy, doprowadzający powietrze do silnika, narazie go nie wymieniałem ponieważ nie mam czasu. Ale jak go wymienie to dam Ci znać czy to pomogło. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmis Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 w dti nie ma silnika krokowego, ciekawy ten mechanik. U mnie w dci tez falują ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 ja odkryłem u siebie,że ma to związek z turbiną (nawala mi). Za kilka dni jadę na regenerację,więc napiszę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmis Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 ja turbinę wymieniłem a obroty i tak falują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 turbo wymienione - obroty nie falują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corex Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam wszystkich Mam chyba podobny problem moja Megi 1,9dti 98Km 1999r 207tyś po odpaleniu falują (trzesie) obroty tak od 800-1300 tylko raczej jak jest zimna po jakieś chwili wraca wszystko do porządku :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 a mi jednak dalej falują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corex Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam moją przyczyną obrotów był wtrysk glówny czyli ten z elektronką cholernie drogi bo kupilem nowy uzywane dostepne byly tez wadliwe koszt nowego udało sie kupic tanio hm 970PLN jak narazie jest ok bylem nad morzem zrobiłem 600km tylko zaczoł glośniej chodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi