bohen25 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 prosze o pomoc z problemem jak w opisie. niezwijaja sie pasy pasazera, jest to bardzo irytujace bo juz kilka osob mi pasy przytrzasnelo, niemowiac juz o uszkodzeniach lakieru. jest jakis sposob naprawy w/w usterki, czy musze cale pasy wymienic. pomozcie prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 nie zwijają się, czy się zwijają, ale powoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 przede wszystkim spróbuj umyć. Jeżeli nie jest mechanicznie uszkodzony to zazwyczaj pomaga. Rozwiń cały, szczoteczka, miednica, woda z mydlinami i do boju. Zdziwisz się na kolor wody po praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 szarpnij dosyć mocno tak jak przy ostrym hamowaniu bo może zapadka się zablokowała. Nie bój się, nie urwiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 zwijaja sie ale bardzo powoli i tylko do pewnego momentu nigdy cale. wisza poprostu bezladnie i tyle . jest tak jakas sprezyna czy cos innego odpowiada za zwijanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 tak, jest tam sprężyna, zrób może na początek tak jak pisze Vivaldi a jak to nie pomoże to możesz spróbować podciągnąć sprężynę, żeby to zrobić to najlepiej wyciągnąć cały mechanizm na warsztat, niestety bez wyciągania samego pasa nawiniętego na "rolkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Ja gdy kupiłem scenica miałem tak samo. Poszedłem po najmniejszej linii oporu i się udało a mianowicie: zdjąłem plastik zasłaniający mechanizm pasów. Następnie rozwinąłem pasy do końca i popsikałem do środka WD40. Po kilku wyciągnięciu i ściągnięciu pasów działają jak nowe. Pozdrawiam PS: tylko nie psikać na pas a obok na mechanizm (najlepiej mieć WD40 ze słomką ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 a jak ten plastik sie zdejmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 bohen25 u mnie ten plastik od mechanizmu pasów trzymają takie plastikowe bolce rozporowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 podwazales to jakims srubokretem czy cos w tym stylu, bo bardzo bym niechcial czegos polamac przez pomylke. powalcze jutro albo w sobote i powiem z jakim rezultatem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 wypychałem tyle ile się dało z drugiej strony cienki śrubokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 nie pchaj na sile bo polamiesz (sam polamalem jeden zaczep ). Zeby zdjac dol trzeba odkrecic takze gore (z tego co pamietam gore trzyma sruba od drugiej strony pasow i zaczepy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 wlasnie podejrzalem pod tymi plastikami i jest tam kilka zaczepow i w istocie cos trzyma pasy z tym plastikiem u gory. w ktorym miejscu jest ta sruba mocujaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ten górny plastik trzymają tylko zaczepy , jednak aby go zdjąć trzeba odkręcić śrubę pod plastikowym "kapturkiem". Śruba ta trzyma zaczep na pas którego wysokość da się regulować. Przed chwilą byłem w samochodzi ei bez problemu odczepiłem górny zaczep z tego górnego plastiku także nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen25 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 wiec pasy juz zrobilem i moge pomoc w razie czegos. pod kapturkiem jest sruba torx-gwiazdka. po odkreceniu nalezy srubokretem zdjac ten plastki ktory sluzy do regulacji wysokosci pasow. zdejmujemy gorny plastik, dolny trzyma jeszcze sruba tez torx-gwiazdka ale mniejszy rozmiar. teraz to juz delikatna robota-odczepienie plastikowych zaczepow. razwinalem caly pas-popsikalem wd40 na ten mechanizm zeby go nasmarowac. okazalo sie ze pas jest przekrecony, wiec kolejna sruba u dolu fotela do odkrecenia-mega torx-takiej duzej jeszcze niewidzialem. przekrecamy jesli jest taka potrzeba, dokrecamy srubke i gra. no i jeszcze po przekreceniu pasa trzeba przekrecic ta klamerke ktora sie zapina-bardzo trudne ale warto. teraz wszystko ladnie dziala i sie blyskawicznie zwija. Proszę zapoznać się w regulaminie forum z zasadami pisowni wiadomości pkt.5. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi