tomeja Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Witam! W mojej megance od jakiegoś tygodnia zaczął dobiegać dziwny dźwięk z przodu pojazdu (tak mi się wydaje), występuje przy ok 60-70 km/h. Jest to szum, z tym że nie jest on ciągły lecz pulsuje cicho-głośniej-cicho-głośniej itd... Podobny jak do szumu łożyska, lecz myśląc prostolinijnie wymieniłem oba przednie i nadal dzieje się to samo. Mechanik powiedział że mogą to być: - opony - wątpie mam je od 1,5 roku - zbieżność - łożyska z tyłu (szum idzie po samochodzie) - łożysko na pół osi Nie chciałbym dochodzić do tego wydając na sprawdzenie tego wszystkiego kase, wiec tu moja prośba pytanie do kogoś kto być może spotkał się z podobnym problem... Ewentualnie jakie koszty naprawy mogą wyniknąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 może przegub? W Clio u mamy występuje coś takiego od 40 tys km i mechanik powiedział żeby jeździć dopóki się ukręci, bo przegub w tym stanie może przeżyć całe auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 też mam podobnie w megi rodziców. Też buczy przy 60-70km/h. Też łożyska wymienione i dalej to samo. Także również czekam na odpowiedzi. Jestem po naprawie: powodem były dwa tyle łożyska w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi