loginald Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Witam, mam silnik 1.6 16v ok 110konny 79KW, Chciałbym dac autku troche więcej mocy,Ile może kosztować czip tuning ile może dać wzrostu mocy? Jak uzyskać moc nie zmniejszając żywotności silnika lub nie podwajajać spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 sam chip moze dac ci okolo 7-10% w przypadk wolnossacego, cudow to nie robi;) koszta ~1000 +/- , na poczatku by to mialo sens warto zrobic dolot i poprawic wydech, koszta beda podobne co do czipa i efekty rowniez beda podobne, a stanowia baze do pozniejszego chipa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loginald Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 A jak ze spalaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 pewnie wzrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 moc nie bierze sie z niczego:) cos za cos;) jeszcze samochodow co by nic nie spalaly nie wymyslili, nic nie bierze sie za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~~Asia~~ Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Ja tez mam Meganke 1.6 16V 99' i zastanawiałam się ostatnio nad czipem, mam już układ dolotowy w kwietniu robie wydechowy, a potem moze sie zdecyduje na chipa, ale tez proponuje pierwsze zrobic dolot, poprawic wydech a wtedy zastanowic sie nad chipem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 dzis wyczytalem ze V-tech ma promocje -25% na chipa do autek produkowanych do 31 grudna 2000 do 1.4 chip wtedy kosztuje 742 czyli calkiem rozsadnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Ojinau, ale po co?W Twoim przypadku pieniążki wyrzucone w błoto. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Jeśli w grę wchodzą pieniądze w stylu 1000 złotych to można się już raczej zastanawiać nad swapem. na pewno będzie lepszy efekt niż po "cheap" tuningu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Jeśli w grę wchodzą pieniądze w stylu 1000 złotych to można się już raczej zastanawiać nad swapem. 1000zł za swap? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ojinau, ale po co?W Twoim przypadku pieniążki wyrzucone w błoto. :-/ Waldek708 ogolnie tuning auta to pieniadze wyrzucone w bloto, nikt ci za to nie zaplaci a ty tylko stratny jestes , ja auto robie dla siebie a nie dla kogos, takze jesli mam ochote to kto mi zabron, zreszta znam swoj samochod wiem jaki jest i na pewno nie wymienie go na jakiegos trupa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ojinau, żle mnie zrozumiałeś. Jeżeli tuning przynosi jakielkolwieg efekty to czemu nie?Mi chodziło o nie Twój silnik tylko ogolnie. 1.4i wolnossąca benzynka,chipowanie nic nie da,przyrost mocy nieodczuwalny.O to mi chodziło Szkoda pieniedzy,lepiej sobie jakies ładne alusy kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 SnakeEyes, no nie za swap, ale za 1000 złotych można mieć już całkiem ładne 1.6 ;p wiadomo, jeszcze skrzynie by trzeba i robocizne. No i kilka innych itemów. Ale dało by to bez wątpienia lepszy efekt niż chip. Bo wątpię, czy ten chip zrobiłby na megance jakieś wrażenie. Może tylko zwiększyłby jej apetyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi