vnc_25 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 No ja dzisiaj powalczyłem z autkiem konkretnie. Olej, filtr powietrza, oleju, świece. Oczywiście z wszystkim były problemy. Musiałem dorabiać klucz do korka spustowego oleju. Dla inteligenta, który tak wymyślił zamontowanie świec proponuje Nobla (musiałem pokrywę zaworów ściągać, rozpórkę i troszkę elektryki), a do wymiany filtra powietrza to pół auta praktycznie rozebrałem. Przy okazji rozszczelniły się dwa węże od obiegu płynu parownika instalacji gazowej (udało się uszczelnić jak na razie) i złapałem chyba lewe powietrze na układzie dolotowym. Koniec, końcem po 5 godzinach autko znów jeździ. Aż dziw bierze, jakiego ma teraz kopa Ostatecznie stwierdziłem, że kolejny raz to już mechanik będzie wyzywał Szkoda się tak męczyć dla zaoszczędzenia paru złotych (a ja się dziwiłem czemu poprzedni właściciele wszystko w serwisach robili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Nie dziś ale w piątek :-P naprawiłem wreszcie zerwaną linkę z maski silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Naprawiłem nawiew, wreszcie nie muszę właczać nawiewu za pomoca dociskania wtyczki koło aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 no wreszcie przyszedł CAI, oraz pompa wspomagania i linka gazu :-x i w środę montarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Założyłem gazik. Instalacja 2 generacji KME BINGO, póki co jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wymieniłem filtr powietrza, wyczyściłem silnik krokowy, wyczyściłem czujnik położenia wału, wyczyściłem czujnik zasysanego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Otworzyłem paczkę ze świeżymy sprężynkami na przód. Być może jutro montaż 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Od jakiegoś czasu autko mi głośniej jeździo. Podjechałem na warsztat, 2 dni i odebrane =) Wiemienione łozysko i pierścień ABS`u w lewej przedniej półosi =) Cisza zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 zamontowałem roletę na tyły i wreszcie kupiłem antenę i zamontowałem bo po poprzednim właścicielu został tylko "kikut" skromnie ale zawsze : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Kilkanaście minut temu obniżyłem lewy przód, prawy musi poczekać do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 wyważyłem wszystkie 4 kółka bo zaczęło trzepać kierownicą. Było wyważanie + test drogowy. Diagnoza jedna guma do d...py ma bicia a do wyważenia potrzebne ciężarki ponad 100g 30-07-2009 Pojechałem do gościa u którego kupiłem gumy. Jeden rzut oka wystarczył żeby stwierdzić, że jest skrzywiona felga. Skrzywienie było dość nietypowe. Teraz felga jest już prosta, ciężarki ok 30 g a nie ponad 100 g. moja kieszeń odetchnęła, autko też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 We wtorek wymieniłem rozrząd, poduszkę pod silnikiem (była rozerwana na strzępy...), olej oraz filtry, a także klocki z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerix Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Szli złomiarze i nie oddałem :-P a w poniedziałek zrobiłem przegląd na 120 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 W sumie to dla mnie i dla megi nabyłem Nawigacje : ) larka 43.1 pierwszy test drogowy dzisiaj wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Najpierw odkurzyłem a potem wyprałem cały środek odkurzaczem piorącym A jutro zrobię polerkę całego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi