fred Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Ostatnimi czasy: - Usunięcie rudej z paru miejsc i zabezpieczenie tychże. - Poprawione mocowanie listwy plastikowej z oświetleniem na tylnej klapie + uszczelnienie silikonem. Po uszczelnieniu i solidnym przykręceniu (na śruby zamiast zatrzasków) wreszcie woda przestała zalewać środek klapy i oświetlenie rejestracji. - Naprawiony zamek klapy. W kombi uważajcie na długość drutu łączącego zamek właściwy z zapadką, ja go niechcący wyprostowałem i musiałem otwierać od środka - Założone lusterka elektryczne + autorskie sterowanie zamiast joysticka. - Naprawiona klima. - Wymiana oleju i filtrów. Miałem pojechać do myjni ale szkoda czasu i kasy, szczególnie jak auto stoi na zapiaszczonym zabłoconym parkingu :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Wczoraj autko miało wymianę hamulców przednich, dzisiaj odbiór, czyli liczy się jakby to dzisiaj zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Wczoraj.Wymiana cylinderka hamulców prawego tylnego koła.Stary, chyba jeszcze oryginalny lukasa zaczął lać jak cholera.Awarie stwierdziłem jakiś czas temu przy malowaniu bębnów i zaopatrzyłem się w jedną sztukę, a po wczorajszych oględzinach stwierdziłem że drugi też do wymiany :-( .Tak że już wiem co będe robił na przyszłą sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maupa Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 odkurzyłem i wypucowałem w środku ale to wczoraj :-P a dzisiaj zaparkowałem w widocznym miejscu z okna i zostawiam na parę dni bo jadę odpoczywać innym autkiem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyq Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Nowe niebieskie diody w kontrolkach i podświetleniu licznika i nawoskowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Wczoraj złotymi ręcyma mechaników Renocar: - naprawione klamki LP, PP (zacinały się) - guziki HF na nich przy okazji + uszczelnienie (na miarę możliwości) - naprawa wiązki klapy, co naprawiło HF na klapie - podświetlenie konsoli centralnej, panel nawiewu (se zgasło, se) Niestety następne naprawy będą miały znacznie gorszy stosunek efektów do kosztów. Do zrobienia mam trzecie światło stopu i kostkę za nim. Robocizna na godzinę, koszt nowej części masakra. Ze względu na zaprojektowaną przez Renault nieszczelność elementu i w konsekwencji nieuchronne gnicie - nie zdecyduję się na eksplorację szrotów za nim. Mam jeszcze do zrobienia oświetlenie tablicy rejestracyjnej (jedno zgasło), jeśli ktoś ma możliwość zdobycia samego koszyka żarówki to bardzo proszę o info, bo jak usłyszałem cenę "standardowej procedury" to mi kolana zadrżały (zamawia się całą listwę z żarówkami, nielakierowaną więc jeszcze ta operacja dochodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 zatankowana za 75 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 zatankowana za 175zł :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wendzony Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Mój Scenic dostał dzisiaj nowy komplet świeczek ( co mam nadzieję rozwiąże problem z dławieniem ) i zalane do pełna podtlenek LPG :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 właśnie zakupiłem 4 opony Dębica Frigo 2 na zimę (są fajniutkie i 21 tydzień 2010r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriupsm Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 -wymiana oleju w skrzyni biegów, -wymiana płynu hamulcowego, -wymiana żarówek na Bosch H4 Xenon Silver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Wymiana pękniętej osłony przekładni kierowniczej + ustawienie zbieżności, robocizna 105 zł :-| Uzupełnienie oleju w skrzyni biegów i wymiana wieszaków tylnego tłumika. W końcu zdiagnozowane zostało postukiwanie pod autem - za nisko ustawiony tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Wymiana ośniedziałego kabelka przy czujniku wentylatora, wymiana spalonych diodek w podświetleniu pokręteł w konsoli środkowej, naprawa przekaźnika automatycznych świateł mijania, podłączenie zasilania CB pod akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 nowe swiece BOSHA z platynową końcówką czy jakoś tak niby zalecane do gazu + filtr kabinowy + nowe lampy przednie + kompletne mycie samochodu a i doszło jeszcze coś a mianowicie moje autko zostało naznaczone czyli przykleiłem z tyłu na zderzaku i z przodu na masce naklejki forum :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nowe klocki hamulcowe (Valeo), nowa końcówka drążka prawa (DELPHI), klubowa naklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi