Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co dziś zrobiłeś dla swojego autka?

tomek42007

Rekomendowane odpowiedzi

umyta i nawoskowana, dodatkowo kontrola klimatyzacji, przy okazji u dealera objerzałem dwa focusy z 2010r to mnie tylko utwierdziło, żeby nigdy się w to dziadostwo nie pchać. Pierwszy oba nadkola zardzewiałe, nie purchel, nie delikatne ognisko, tylko na całej dlugości, głupio mi było robić zdjęcia ale tragedia, w drugim tylko purchle, mówimy o 4 letnich autach. Przy sprzedaży powinni napisać, że jest nieszkodliwy dla środowiska i ulega biodegradacji.

Jako że dzisiaj miałem wolne;D Megi została porządnie obsłużona. Na początku zamontowałem Cb radio w półkieszeni nad radiem,pod nogami w sumie też dobrze było,ale często zahaczałem wysiadając... Potem dokładnie benznyną ekstrakcyjną "zmyłem asfalt" z lakieru,wyszorowałem tapicerkę jakimś Hamron-em kupionym w Jula,ale dał radę, Megi w sumie była czysta,ale umyłem na myjni,chciałem zobaczyć efekt bez asfaltu,a na koniec wyczyściłem wszystkie plastiki W5 synthetic material care w Lidlu jest teraz na to promocja;)

Kilka dni temu :idea: wyczyściłem EGR, wykasowałem błędy. Jest różnica.

P.S. Może ktoś pamięta rozmiar podkładki pod korek od miski olejowej? Ostatnio zapomniałem zapisać. Są różne.

To nie problem. Skoczy się do sklepu, ale.....szkoda czasu na przejazdy. Chyba wezmę z 2-3 rodzaje :applause:.

Oczywiście silnik 1,9 dci IphII

Edytowane przez fredi

Odwiedziłem ASO gdzie przywrócili obraz z kamery cofania bo nikt inny nie mógł opanować tematu. Wymieniłem olej i filtr oraz kapcie na letnie i można spokojnie smigać dalej.

U mnie trochę tego będzie, bo auto mam tydzień.

Nowe letnie gumki

Światła do jazdy dziennej LED w miejsce przeciwmgielnych

Głośniczki odseparowane z przodu, skrzynka ze wzmakiem z tyłu z poprzedniego samochodu

Dywaniki dedykowane i choinka zapachowa, piękna bo czarna :idea:

drążki kierownicze

kilka myć i tankowań

wszystko w tydzień :applause:

Wymieniłem świece żarowe. Wczoraj z rana zapalił siękomunikat serwisowy "sprawdź wtryski" Po wyczytaniu w forumowych postach możliwych przyczyn padło na świece. Trafiona 1 sztuka.

Wymienione:

Górna poduszka silnika

Podpory MC Phearsona z łożyskami lewa i prawa strona

Drążek kierowniczy lewa i prawa strona i ustawienie zbieżności

Dolna poduszka silnika

Świece żarowe 4 szt

Ciekawe na jak długo będzie to sprawne robiąc średnio 20km tys rocznie.