mariocccp Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Nie znacie czasem szybkiej meganki koloru ciemnego z okolicy gór? Bo sie zastanawiam ile ten bolid ma kucy bo koles nielze poginał bo raczej nie kobieta 140km/h po zakretach w nocy na deszczu Pozdrawiam wlasciciela ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Ja raczej nie chciałbym spotkać gostka na swojej drodze. To raczej samobójca. Jak sam się zabije , to na własne życzenie. Gorzej jak zginie niewinny człowiek, a znałem takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Wszyscy co chca sobie pogladac foty z wypadkow to zapraszam na stroe www.kmpsprybnik.pl do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Jak dobry kierowca i dobra fura to nie ma ryzyka. Tylko gorzej jak coś leży na drodze, jedzie rower albo jest dziura to wtedy zonk... Jak zginie to będzie jednego potencjalnego morderce mniej gorzej jak zginie i zabierze kogosze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Jaki podniosły temat. Bardzo ślicznie. Podoba mi się bardzo, takie wyzywanie od samobójców itd. Naprawdę. Jak ktoś jedzie szybko to musi się liczyć z tym, że może zapłacić mandat, że coś może leżeć na drodze. Rower? Powinien być oświetlony, jesli nie był to raczej rowerzyste powinno nazwać się samobójcą. Anyway, zgodnie z zasadą "życie grozi śmiercią" każdy z nas podejmuje jakieś ryzyko każdego dnia. Nie lubię takiego gdybania "bo cośtam". Równie dobrze, można by powiedzieć, że gdyby jechał trochę szybciej to by wypadku nie było (bo na przykład by przejchał tamtędy wcześniej i nie spotkał się z takim rowerzystą). Przypadek. Nie bronię oczywiście wszystkich "wariatów" i "samobójców". Jednak osobiście uważam, że sama prędkość nie jest decydującym czynnikiem. Trzeba ją umieć dostosować. Jeśli gośc jedzie szybko, ale zachowuje się racjonalnie, to nie mam nic przeciwko. Mnie drażni wyprzedzanie na trzeciego, przed zakrętami, pod górkę, ogólnie bez wyobraźni. Karałbym za to kastracją. O mnie też mówiono, że samobójca i blebleble. Rzygać mi się już tym chciało. Zwłaszcza, jak słyszałem to od ludzi - kierowców z taaaakim doświadczeniem że hej. Jeździli za miastem tak bezpiecznie. 90km/h. Elegancko, wszystko fajnie. Tylko że tacy ludzie 'ekonomicznie' te 90km/h uskuteczniają w wioskach, co też uważam za głupotę. Ile razy już jadąc w wiosce 50 - 60 na godzinę zostałem wyprzedzony (a dobrze jak nie zatąbił albo coś) tylko po to, żeby po chwili takiego dogonić... Więc panowie, zanim się o kimś wypowiecie popatrzcie najpierw na siebie. Bo na pewno nie jesteście bez grzechu. :) A już tym bardziej trzeba brać poprawkę na opowiadania ustne, bo często nie mają wiele wspólnego w prawdą. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 mariocccp, Panowie, kolega raczej nie chciał rozmowy na temat prędkości i innych skutków z tym związanych Pytanie było czy znacie kogoś o podanych parametrach Jak nie znacie, to proszę tu się nie wywnętrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Prezes, true, ale po takich postach, nawet jeśli ten gość jest tu zarejestrowany i czyta to forum, może być zniechęcony żeby się przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Dino87, Może jechał do szpitala albo w innej sprawie się spieszył Bywa czasami, tego nie wiemy. Zanim zaczniemy kogoś krytykować, to przypatrzmy się swojej jeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariocccp Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 No kurde pytam o kolesia a nie o samobójców bo mnie tez mozna by bylo tak nazwac bo jechalem za nim, tylko ze mnie troche odchodził i sie zastanawiam co ma pod maską. Napewno 2.0 tylko z tego co zauwazylem to są ze 3 rozne silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Prezes ja go nie krytukuję. Wiadomo, są sytuacje w których czas jest po prostu bezcenny. Po prostu drażnią mnie wypowiedzi w stylu, że to samobójca albo cośtam. Najłatwiej jest powiedzieć coś takiego. Zanim zaczniemy kogoś krytykować, to przypatrzmy się swojej jeździe Taka jest (a przynajmniej chciałem, żeby była) puenta mojego pierwszego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 mariocccp, kolego a może ten człowiek wiózł żone do porodu też być pomykał szybko wtedy.... a przy okazji nie każdy kto jeździ szybko to samobójca czy morderca... znam wiele osób co jeżdżą bardzo szybko i nikomu jeszcze krzywdy nie zrobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariocccp Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Nie interesuje mnie czy wiózł zone babcie czy teściową ;-) W strone szpitala to on nie jechał, pewnie go sprowokował mój samochód Pewnie ma pod maską 150km bo 115 by mnie nie zrobił, ile waży taka meganka 3d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Napewno 2.0 tylko z tego co zauwazylem to są ze 3 rozne silniki.a może zmodzony 1.9dCi????Chodzi lepiej od 2.0i ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 "życie grozi śmiercią" Sprostowanie; "życie kończy się śmiercią" chyba, że jest się elfem. Rozsądek przede wszystkim Panowie i Panie; czy 70km/h, czy 170km/h może być równie niebezpiecznie. 1.9dCi????Chodzi lepiej od 2.0i szczególnie w górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Szukaj igły w stogu siana :-> Super rajdowej Megane z gór. A jak nawet znajdziesz gościa to co? Złożysz gratulacje? Weżmiesz autograf? Będziesz podziwiał jego kucyki. Ot co, kolejny gorol raciaty w jakimś turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi