Vargas Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Hej wam. Słuchajcie czy wymienia sie olej w skrzyni biegów? tak wogóle można jakoś sprawdzić czy on tam wogóle się znajduje, może jakaś miarka. Jest coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Tak, odkręć plastikowy korek/motylek, na skrzyni, poziom oleju powinien sięgać do otworu. Jeżeli jest mniej trzeba uzupełnić. Oczywiście auto ma stać równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastiano Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 ....a gdzie mozna wlać olej do skrzyni ??? czy od strony maski się dostanę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravil Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ano właśnie, którędy można go dolać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Korek jest na skrzyni biegów od strony przodu samochodu, taki mały plastikowy ustawiony pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 i tam się sprawdza i tam się dolewa- proponuje rurkę gumową, co by elastyczne było i lejek, spustowy oczywiście jest od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 czy wymienia sie olej w skrzyni biegów?co 120000 z tego co pamiętam instrukcja nie podaje ,że co 120 tyś, jest napisane natomiast, że olej w skrzyni manualnej jest napełniany jednorazowo na cały okres eksploatacji, pamietać należy jedynie o jego uzupełnianiu w razie potrzeby. Olej zmienia się w skrzyniach automatycznych. Ja zapobiegawczo wymieniłem cały olej w skrzyni manualnej ponieważ nie byłem pewien czy zrobiono dolewkę właściwym olejem. Co ciekawe, ten stary olej zlany ze skrzyni wyglądał fatalnie-jak jakaś gnojówka. Po wymianie oleju na swieży TRANSELF NFP 75W-80 zauważyłem odczuwalną poprawę - nie wiem czy to może miec związek ale jedynka wchodzi teraz płynnie, wcześnie bywały problemy. Niestety problem z lekkim wyciekiem z wybieraka skrzyni pozostał. Ale samą wymianę polecam, zwłaszcza po 14 latach, bo nie podejrzewam ,żeby komuś wcześniej się chciało płacić ok.170 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzio Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Moim zdaniem powinno się wymieniać olej w skrzyni, wiadomo skrzynia biegów to koła zebate które w czasie pracy trą o siebie a co za tym idzie robią sie opiłki metalu,widać w oleju z puszczonym ze skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi