artmio Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 witam wszystkich formulowiczow poniewaz jestem nowy na tym forum. moje pytanie dotyczy gumy na przegubie w modelu Megane Liberte 1.4e wlasnie pekla i chcialbym ja wymienic na nowa i tutaj pytanie czy przy uzyciu prostych narzedzi i kluczy jestem w stanie zrobic to sam (jesli tak to w jaki sposob)czy sa jakies niespodzianki i lepiej zglosic sie do mechanika. pozdrawiam Artmio ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 niestety bez klucza (chyba 24) nasadowego i rury 1,5 metrowej nie odkręcisz śruby centralnej , czyli nie wysuniesz McPersona z przegubu czyli nie nałożysz osłony. Po za tym obecnie kupuje się silikonowo-gumowe osłony i bez zbijania przegubu rozciągasz specjalną maszynką i zakładasz "przez" przegub, tradycyjnym sposobem musisz ściągnąć przegub z półosi i standardowym zestawem nic nie zrobisz tym bardziej dłubiąc pod autem a nie na stole. Jedź do mechanika ale takiego co ma q/q maszynkę do silikonowych osłon. W przeciwnym wypadku skasuje Cie więcej za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 dobry patent z lejkiem, nie widziałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artmio Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 dzieki wielkie bede probowal mam nadzieje ze wszystko sie uda o wynikach poinformuje w najblizszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 mi za taką usługę kolega mechanik wykasował 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi