sebkon Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam. Widzę że Pan slawekhip przekazuje przydatne i pomocne wskazówki odnośnie nie odpalania Meganki.Posiadam Renie 1.4 eco 99r i mam problem z odpalaniem rano, a mianowicie dopiero za 10 razem czy jakoś tak.Tylko wstyd pod blokiem.Również jak postoi dłużej niż 1h to jest to samo.Już spaliłem rozróżnik.Również podczas jazdy bardzo się dusi, dławi a nawet gaśnie.Byłem u mechanika elektryka i przez dwa dni tego nie naprawił.Czy możesz mi podpowiedzieć jaka może być usterka. pozdrawiam i czekam na szybka odp bo jazda koszmar a muszę z Piaseczna co dzień dowozić dziecko do Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 sebkon u mnie wystarczylo poprzeczyszczać masy na silniku, i koncówki kabli na rozruszniku i wszystko hula jak trzeba, a mialem podobne objawy jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Również podczas jazdy bardzo się dusi, dławi a nawet gaśnie. ja dobrze kojarzę to była już kiedyś burza na temat silnika eco poszukałbym winy w kablach podciśnienia przy gaźniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkon Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Już wymieniłem na nowe kable i świece, i tylko pomogło na tydzień .Najgorzej jest rano jak jest zimny gdzie rano muszę zawieść dziecko do szkoły i sąsiedzi tylko się gapią koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak27 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 A co powiecie na mój problem. Megane 1.6 96r. Odpala za 5tym razem na benzynie i jak odpali nie mogę dotykac pedału gazu bo zdechnie, musze poczekac 5 min aż sie rozgrzeje i wtedy z szarpaniem da sie jechać, po 15 min juz wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes05806 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Meganka szaleje. Czasami rzęzi i nie chce zapalić - kręci i załapuje dopiero za 3-4 razem. Czasami zapala bez problemu, ale miewa przypływy słabości potrafi zgasnąć podczas jazdy - szczególnie przy niskich obrotach. Najgorsze jest to, że czasem zdarzy jej się zdechnąć gdy stoję na skrzyżowaniu i przymierzam się do skrętu w lewo Są dni, gdy chodzi bez zarzutu. I nie ma znaczenia czy jest ciepło czy zimno, czy stała w garażu czy na dworzu. Wymieniono już czujnik wału, sondę lambda, świece, przewody, kopułkę, akumulator. Podłączone dwa komputery nie wykazały usterek!!!!???? Nie ma już pomysłu na dalsze naprawy. Polecane z okolic Pruszkowa warsztaty (m.in. w Borzęcinie, w Pruszkowie na Stalowej) oraz w Józefowie - Renault nic nie wskórały. Może ktoś jeszcze coś podsunie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Ehh, podepne sie pod temat, nie umiem odpalic samochodu. Rozrusznik kreci jednak po przekreceniu kluczyka w stacyjce nie sluchac pompki paliwa (milczy) wiec podejrzewam, ze bez paliwa nie zapali Prosze o jakies krotkie wskazowki co moge zrobic / sprawdzic czy uszkodzona jest pompka czy moze tylko przekaznik. W komorze paliwa jest tez bezpiecznik "Obwod mocy przekaznika pompy paliwa", czy mam sie nim zainteresowac? Pukalem w pompke paliwa ale nie ozyla :/ Autko stalo niedotykane 3 tygodnie po 200 km trasie, wktorej srednia predkosc to jakies 130km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athod Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Z lewej strony akumulatora,stojąc przodem do auta, masz taką czarną puszke z bezpiecznikami, prawdopodobnie kolor zielony to bezpiecznik od pompy paliwa ,chyba pierwszy od dołu, sprawdź go, na 90% będzie przepalony. I daj znać czy to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy77 Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Podepnę się trochę pod temat. U mnie problem wygląda następująco. Gdy auto jest zimne pali zawsze, natomiast gdy jest ciepłe to co któryś raz nie chce odpalić. Muszę wtedy kręcić 4-6 razy aby auto odpaliło. Za tym 4-6 razem odpali i pracuje idealnie bez żadnych szarpnięć, przyduszeń, itp. Co to może być? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi