SlawkoW Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A jak rozpoznać czy to jest AUTHENTIQUE, EXPRESSION, DYNAMIQUE czy PRIVILEGE i jak np. rozróżnić EXPRESSION od DYNAMIQUE. Załączam link do zdjęć mojej Megi. Może ktoś będzie umiał okreslić czy to jest CONFORT EXPRESSION czy CONFORT DYNAMIQUE? http://slawkow.fotosik.pl/albumy/436224.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Biorąc pod uwagę "wystrój wnętrza" i zastosowane materiały masz wersję EXPRESSION. Co zaś do wyposażenia - trudno powiedzieć czy to Confort czy Luxe. Luxe wg katalogu z 2004 roku powinna mieć w stosunku do Confort: - kartę "Hands Free" - klimatyzację manualną - składane lusterka zewnętrzne - fotochromatyczne lusterko wsteczne - schowek na okulary. I to jest dziwne, bo ja mam wersję Confort z większością dodatków charakterystycznych dla Luxe - pewnie były dokupione luzem :( Zawsze możesz zadzwonić do ASO i podać numer VIN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 mnie też interesuje wersja, jest to model z 2003 roku, HB5 1.6 16v, poprosiłem w ASO i po VIN otrzymałem wydruk i tak oznaczono wersję: LXP16 115 I5 - nie wiem czy dobrze to rozszyfrowałem? LXP - Lux Privilage 16 - pojemność 1,6 115 - KM I5 - 5-drzwiowa? Jeszcze jakiś typ BMOJ - nie wiem co to może oznaczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 VF1BMOJ... VF1 - Renault BMOJ - nie wiem jak to nazwać, ale najważniejsza rzecz, bez niej nie dopasujesz części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 BMOJ - nie wiem jak to nazwać, ale najważniejsza rzecz, bez niej nie dopasujesz części.kod wersji auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstorm Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 nie kod wersji auta tylko typ pojazdu zakodowany w tym jest typ karoserii i typ silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 kwestia użytego słowa: typ - wersja - model przy czym te dwa ostatnie sie spotyka :) typ - wersja - model silnika nie jest zakodowany w tym skrócie z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgeen Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 A to co może być za wersja? 8 x Air bag Kontrola trakcji Tempomat Climatronik Czujnik deszczu Kierownica skóra wielofunkcyjna Karta hands free Lampy Ksenonowe Megane II ph I 2002r, silnik 1.6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 A co to my wróżki jesteśmy. Zapodaj foty to coś powiemy. Kierownica skórzana wychodziła zazwyczaj w Dynamique i Prilivilege. Hands Free w Luxe, ale można było sobie to dokupić w Comforcie. Najważniejsza jest tapicerka. W kratkę, w kropki, ciemna, a może beżowa. A tak wogóle to mógłby ktoś zeskanować katalogi i każdy bez problemu mógłby sobie porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgeen Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Tapicerka jest beżowa, podobnie jak dolna część deski rozdzielczej. Oto zdjęcie samochodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jeśli jest taka jak na foto to Luxe Privilege, brakuje ci jeszcze alufelg 16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgeen Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 A tu jeszcze zdjęcie środka tej "mojej" meganki: Chyba to samo :) Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 To nie jest to samo. Ja pokazałem Luxe Privilege, a ty Luxe Expresion. Także tapicerki nie masz beżowej tylko w kratke :) A tak wogóle to pierwsze zdjęcie które pokaząłeś to zdjęcie twojej Meganki, czy podobnej do twojej z serwisu Otomoto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgeen Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 To znaczy, że lepiej czy gorzej? :) Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź. :) Jest z otomoto, szykuję się aby po nią jechać, dlatego "moja" w cudzysłowiu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Gorzej. Najniższy jest Authentique -> Expression -> Dynamique -> Privilege. Były też krótkie wersje Alize, Ługi Bugi, Japa Ciapa i inne, ale te 4 są najważniejsze. [ Dodano: 2008-06-16, 23:11 ] Masz zamiar jechac po ten konkretny egzemplarz :) Podaj link do ogłoszenia bo chyba coś z nią nie teges jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi