Instincts Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 tak jak w temacie samochodzik to megan cabrio 1998 1.6 8v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 1998 1.6 16v w tym roczniku taki silnik? i pewnie ma ze 100 KM :P :P NR1 1,6 16V 107 KM NR 2 1,6 8V 75-90 KM popraw błąd nie piszemy hydrałliki tylko hydrauliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Instincts Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 sorka za błąd ale to nie mój samochód :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Otóż: zupełnie nie mam pojęcia co wlać do zbiorniczka przy silniczku, który steruje rozkładaniem i składaniem dachu. Zbiorniczek jest pusty (moje zaniedbanie, a raczej niewiedza) i nie wiem co wlać, czy można mieszać albo jak sprawdzić co było i ew kupić taki sam. Dziękuje za poodpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smooke Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 wie ktoś moze jaki olej wlewa sie do tego mechanizmu otweirania dachu w megane cabrio ? skonczyl mi sie jest juz na minimum i nie chce sei dach otweirac w ogole? z tego co wiem to jkais olej hydrauliczny ale jaki pomożcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthuras Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Cytat: "Witam, kiedy dach w megane zaczyna chować i wyciągać się bardzo powoli lub wydaje dziwne dźwięki warto sprawdzić poziom płynu w pompie “od dachu”. Dobrze jest też również przed rozpoczęciem sezonu sprawdzić jego poziom aby potem przez całe lato bez obaw cieszyć się piękną pogodą, jak to zrobić ? Pompa dachu znajduje się po lewej stronie po otwarciu bagażnika Na górze mamy duży zbiornik wyrównywaczy płynu jeśli jego ilość przy rozłożonym dachu jest na środku skali oznaczać to może właściwą ilość płynu aczkolwiek dobrze jest się upewnić jaka jest ilość płynu przy złożonym dachu. Wtedy z reguły płynu jest mniej i jeśli poziom zszedł poniżej minimum należy ten brak uzupełnić aby nie uszkodzić pompy hydraulicznej. Wpierw trzeba zadzwonić do pobliskiego ASO Renault i zamówić płyn o takim oznaczenia numer katalogowy 77 11 172 160 . Sam często spotykałem się z pytaniami ze strony pracowników ASO skąd znam to oznaczenie lub czy jestem pewien że chce ten płyn, szczerze mówiąc sami pracownicy ASO często nie posiadają wiedzy na temat tego płynu i mogą pokrętnie wmawiać że niema takiego artykułu, wówczas najlepiej zadzwonić do innego ASO i twardo zamawiać artykuł o oznaczeniu według systemu ASO nr 77 11 172 160 . Koszt takiego płynu waha się przeważnie od 50zł do 60zł za 500ml. Kiedy zakupimy już płyn (przeważnie trzeba czekać na sprowadzenie około 2-3dni) należy zaopatrzyć się w strzykawkę ponieważ sama buteleczka jest za duża aby ją przechylić do zbiorniczka. Strzykawkę bez problemu możemy kupić w aptece im większa tym lepiej. Uzupełniamy poziom płynu stopniowo, najlepiej po każdej dawce złożyć i rozłożyć dach tak aby płyn rozszedł się po wężykach. Pamiętajmy za każdym razem sprawdzić poziom na złożonym i rozłożonym dachu. Powodzenia " Artykuł pochodzi z meganecabrio.pl i częściowo z forum cabrio-clubu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radish Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam A gdzie znajduję się taki silniczek w hatchback'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 radish, chcesz składać dach w hatchbacku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radish Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 chodziło mi o solardach:) bo mam z nim problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi