mister Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam, czy mogę was prosić o zdjęcie bagażnika Megane II w wersji 3D, bo wydaje mi się że nie mam tego czegoś co powinno być na kole zapasowym, tej podłogi, tylko mam taki luźny dywanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specificman 2 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zdjęcia to ci teraz nie zrobię po nocy ale jest tak. Na samym spodzie koło przykręcone taką wielką, plastikową nakrętką. Obok koła w profilowanej wytłoczce jest lewarek i klucz. Na tym leży taka wkładka wypełniająca cały bagażnik z wyprofilowanym zagłębieniem wchodzącym we wnętrze felgi. Do tego zagłębienia wchodzi trójkąt i co tam chcesz jeszcze. Na to wszystko na wierzch idzie wykładzina na cały bagażnik ze zgięciem w połowie, dzięki temu łatwiej się ją unosi. I to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedź :) Ja właśnie nie mam tej: "wkładka wypełniająca cały bagażnik". Nie wiecie gdzie można to zakupić (ASO to ja wiem, ale tak z wolnej ręki:)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Jakieś szroty lub allegro, autogiełda - lub coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ale jak tego szukać na allegro np. jako wkład bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 moze podloga bagaznika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Jako podłoga bagażnika wyskakuje coś takiego: http://www.allegro.pl/item179884757_renaul...ylka_20_zl.html a to mam, tylko nie ma tej góry tego właśnie wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Mozesz tez sobie to zrobic sam, tak mi sie wydaje, ze wystarczy kawalek plyty odpowiednio dociety, bo tak naprawde to nic innego to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja robiłem podłogę do bagażnika. Po Świętach mogę zaprezentować fotki. Jest dużo lepsza niż orginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Mnie tez to czeka, bo moja sie zlamala w pol, coprawda ulatwia to jej podnoszenie teraz, ale za to stala sie mniej stabilna. Bede wdzieczny za foto, bo wymiary inne, ale przynajmniej metody podpatrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 To czekamy na fotki. P.S. Nie zrobiłbyś takiej do Megane II 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Wykonaj sobie to sam :) Roboty niewiele, a ile wiecej satysfakcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 TAk więc krótki opis wykonania podłogi w bagażniku. Krótki - bo i robota łatwa. Jako że po wymianie butli LPG na toroidalną pozostała mi wykładzina przecięta na pół, trzeba było coś sklecić aby miało to ręce i nogi. Wykożystałem sklejkę o grubości 10mm. Akurat kaką miałem, ale może być cieńsza. Nawet lepiej bo lżejsza będzie. Na sklejce odrysowałem orginalną wykładzinę i taki kształt wyciąłem wyżynarką. Aby mieć dostęp do butli LPG bez demontowania podłogi, wyciąłem w niej prostokątny otwór ponad miejscem, w którym pierwotnie znajdował się zapas. Kształt podłogi wyciąłem tak aby na miejsce wchodził na wcisk. Dodatkowo przycisnęła go kanapa, więc mocować go już nie musiałem. Po obiciu całości cienmoszarą wykładziną dywanową (niestety trochę sztukowaną) wszystko zaczęło pasować w bagażniku jak ulał. Wycięty prostokątny wizjer nieco przyciąłem aby po zawinięciu wykładziny na boki sklejki, dało się go wcisnąć na miejsce. Aby nie wpadał za głęboko, na każdym rogu otworu, od spodu przykręciłem metalowy narożnik tak, aby w swietle otworu wystawała jego część. Dodatkowo do klapy przymocowałem orginalny sznureczek/uchwycik (ten którym opdnosiło sie całą wykładzinę) aby jakoś ją wyciągnąć. Wykładzinę przykleiłem budaprenem i poprzybijałem zszywkami tapicerskimi. Teraz podłoga jest idealnie płaska i nie deformuje się jak orginalna dykta. Tak prezentuje się całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ja zrobie fotki i wrzuce... -------- jak obiecalem dorzucilem foty dwu autorskich pomyslow na parasol i klucz do kol :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Pomysł z parasolem i kluczem jest fajny Powiedz jak/czym przykleiłeś(?) rzepy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi