kataryniarz Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 veinte może napisz w jaki rocznik celujesz? Z ph1 silniki mają inną moc i moment. Domyślam się, że od 2006 modele z ph2? Takie sztuki spokojnie można wyszukać z przebiegiem 60k-120k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 To jest jeden z moich typow: z Hiszpanii: http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=vptnoqw3i1tn tez z racji koloru: http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=lf4vytnkk3vh Z NL z racji tego czegos ponad glowa :D http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=bz3wcrknqwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 1 i 3 to ph1, 3 na dodatek wersja 85KM. 2 to już ph2 i takim bym się interesował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Jest duza roznica miedzy ph1 a ph2 w technicznych sprawach? Wyglad dla mnie mniej wazny, to i tak nie jest moj wymarzony i docelowy samochod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Silniki zmodernizowane - moja odp. była na sasiadnim poscie. Reszta kosmetyka - jakby jej nie zwał = rzekome 3000 etc. (jesli sie nie myle) punktow sprawdzonych w ramach kampanii zminiejszenia awaryjnosci marki Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 W MIIphII główna zmiana to cały front aż do przegrody ogniowej. Nowe podłużnice, nowe zaciski, inna belka przednia, ogólnie została wzmocniona. Silniki to głównie kosmetyka, i trochę "lepszy" program. Główna zmiana to dostosowanie z Euro3 na Euro4. Co do jazdy, 1.5 w phI miał 82KM a nie 85KM (wg. katalogu) na hamowniach te silniki mają od 86 do prawie 90KM!!! W trasie, powyżej 80-90kmph IC zostaje odpowiednio schłodzone (IC jest identyczne! jak w 1.9dCi, więc ma zapas możliwości) i auto dostaje wyraźnego kopa. Nie raz sprawdzone. Na niemieckich autostradach V ~150kmph to nie problem, 120-160 jest w miarę dynamicznie. Także temu silnikowi nic nie brakuje, oprócz 6. biegu. :/ To fakt, powyżej 150kmph przydało by się już wklepać "szóstkę". Nie wiem jeszcze jak ten silniczek zachowuje się w dłuższej trasie na autostradzie po chipie. Ale z wrażeń jakie do tej pory zebrałem... Jest świetnie. Przy okazji, na trasie KR>Frankfurt am Main, przejechałem na jednym baku, 1021km od domu, do celu, średnia V 110kmph (co potwierdza czas 10h podróży), prędkość przelotowa ~150kmph, w porywach 170-180kmph, średnie spalanie 5.8L/100km. To na starym, słabszym programie. To tyle z mojej strony, użytkownika dokładnie tej jednoski, z trasy na niemieckich auostradach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Silniki to głównie kosmetyka, i trochę "lepszy" program. Żadna kosmetyka - jest na forum ciekawy link opisujący poważne zmiany w 1.5 dCi 105KM. Dobra dopisuję, żeby nie szukać: - wtryskiwacze 6-otworowe ze sterowaniem piezoelektrycznym - system Common Rail drugiej generacji - turbosprężarka o zmiennej geometrii - koło zamachowe z podwójnym układem tłumieniadrgań (DVA) - nowy kształt tłoków - dedykowany natrysk oleju na denka tłoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 No dobra :D Jest zmodernizowany, ale nie jest to nowa jednostka. To nadal jest K9K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 :D Dobra, przeciez ph2 da sie poznac po nowych swiatlach, zarowno z przodu jak i z tylu. Wtedy (rok 2006?) tez jak sie nie myle silnik 1,9 dci uzyskal moc 131 KM oraz dostal FAP, to dlaczego w tym ogloszeniu jest taki silnik a jest to przeciez MII ph1? http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...amp;tabNumber=2 Poza tym, dlaczego w Polsce te Meganki sa tansze? W Niemczech i NL, BE nie sposob prawie znalezc diesla z 2004-2009 roku o przebiegach ponizej 130 kkm po cenach mniejszych niz 5800 EURO ze skromnym wyposazeniem. Tymczasem w PL sa auta w cenie 20 paru tys zlotych i z przebiegami po 100 kkm i mniejszymi... :roll: Wszystkie maja przekrecone liczniki? Cudownie pospawane z dwoch sztuk czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 FAP był opcjonalny. Fabryka przestawiała się w końcówce 2005 roku na ph2, więc ostatnie sztuki w starej budzie dostawały już nowe silniki z ph2 (ten z ogłoszenia jest z końca roku). Jak już pisałem krajowe 05/06 trafisz bez problemu z przebiegiem 60k-100k. W PL robi się trochę mniej kilometrów, a Reno nie jest tak kochane jak dziadowski VW i stąd takie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 czyli moja dostała już nowy 130hp? :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi