miszi Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Witam Od niedawna jestem użytkownikiem Scenica 1.6 8V '98. Zastanawaim się na montażem instalacji gazowej, tylko gdzies na forum czytałem ze mozna po nr VIN określić czy dany pojazd będzie współpracował z LPG czy nie. I moje pytanie: czy ktoś zna forum potrafi to odczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 1.6 8V(k7m) to dość prosta jednostka i z gazem sobie poradzi:) Ja mam dokładnie taki sam silnik i gaz holenderski gen I (najprostsza i wbrew przepisom). Moim zdaniem spokojnie możesz instalować instalacje genII, sekwencja to za nawet za dużo, ale też możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ja mam LPG dopiero od jakiegos tygodnia ale niema problemow z autkiem Bez obaw mozesz gazowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszi Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a której generacji masz instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ja mam 2 generacji.Nazwy Ci nie powiem bo nawet niewiem :-P Ale niemam problemu z nia Gazownik mi powiedzial ze ta jest dobra pod ten silnik i nie oplaca sie przeplacac za sekfencje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszi Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 a przełaczanie na gaz masz ręczne czy automatycznie po przekroczeniu określonych obrotów? czy czuć róznice w mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Moge recznie,albo automatycznie powyzej 2.5tys.obrotow Tak mi ustawil bo tyle obrotow chcialem Roznica jak dlamnie niewielka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
store Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja również mam taki sam silniczek instalacje mam 2gen bingo od 6-7 miesięcy i spisuje się puki co dobrze =) na 100km spala 9.4 L gazu jazda po mieście . Ostatnio spradzałem z ciekawości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Mi spalila 9,75 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszi Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 a moża do takiego silnika zamontować sekwencję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 miszi, zapewne pytał, czy silnik jest fabrycznie przystosowany do LPG. Na podstawie numeru VIN w ASO Renault można uzyskać czy jest czy nie. Nie wiem czy oni takie coś dają - ja do swojego mam "po znajomości", że tak to ujmę. Na każdej stronie wydrukujest adnotacja: DANE POUFNE, ale czy ja wiem... W każdym razie jest tam lista wyposażenia z jakim Scenic wyjechał z fabryki itp. Wśród tych pozycji jest też info (w moim przypadku): Silnik przystosowany do zasilania LPG: NIE. Ale oczywiście do każdego można instalację założyć i każdy pojeździ - ale jeden dłużej drugi krócej. Ja tym zapisem się nie przejąłem i już od 30 000km ( VI minie rok od instalacji) jeżdżę na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
store Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nawet nie wiedziałem że wg. VINU można sprawdzić czy jest przystosowany czy nie, ciekawe wie może ktoś czy ASO odpłatnie lub czy wogóle podaje takie informacje? Wydaje mi się że powinni ale u nas w Polsce to nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zajrzałem do mojego wydruku na podstawie VIN i wśród listy wyposażenia pisze dokładnie tak: BEZ PRZYSTOSOWANIA LUB WYPOSAŻENIA LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 w jednym z Siedleckich zakałdów zaproponowano mi instalację STAG 4 + wtryskiwacze Valtek za 2000zł. Czy ktoś się orientuje czy to dobry zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sojazz Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja dowiedziałem się że tylko wersje na Holandię były fabrycznie przystosowane do gazu, wiec trafić taki egzemplarz nie jest łatwo;) Można to sprawdzić po VIN potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi