Gora85 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam Mam pytanie nieraz jak dodam więcej gazu jak np ruszam z 1 pod górkę to słychać chyba ze skrzyni bo sprzęgło jest jeszcze trochę wcisniete pisk " buuuu" trudno to dokładnie opisać Przebieg 95 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeciak89 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Ale czujesz przy tym jakies dziwne wibracje/drgania ?? Lewarek Ci bardzo lata przy takim ruszaniu. Ja obstawiam dwie mozliwosci. albo lapa silnika pod skrzynia czyli poduszka albo lacznik elastyczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2125 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 dokładnie sprawdź poduchę pod skrzynią, jest tam taki łącznik plastikowo-gumowy (w niektórych modelach) który lubi pękać. Ten łącznik jest gdzieś w miejscu lewarka zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art-wol Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 też ma taki pisk ale niezbyt głośny i raczej rzadko występuje. Wykluczam poduszkę pod skrzynią i złącze elastyczne tłumika bo te elementy mam wymienione. Zastanawiam się nad tym czy sprzęgło czasem się nie poślizgnie, z tym ze nie czuć charakterystycznego zapachu, ale gdy ruszam mocno to koła normalnie buksują i sprzęgło jet ok. może jakieś pomysły co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi