qwerty1234 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Witam! Na wstępie zaznaczę, że chyba moja Megane jest jakaś nie typowa. Zakładam, więc temat. Nie zawsze w katalogach występuje. Jest to Renault Megane 1,6i 75KM 96r benzyna. Przyszedł czas na wymianę. Prawdopodobnie świece i przewody mają ponad 60000km. Chciałbym się poradzić jakie świece i przewody kupić. Na silniku mam napisane, że świece EYQUEM FC 52 LS czyli takie kupię. Zastanawiam się nad przewodami zapłonowymi firmy Sentech 8017. Czy będą one pasować to tego samochodu? Jeśli nie to jakie polecicie? Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Jest to Renault Megane 1,6i 75KM 96r benzyna. zacznijmy od tego że mam taką samą Żabę i Ona ma 94 KM Prawdopodobnie świece i przewody mają ponad 60000km. ILE.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Wpis z dowodu: Megane 1.6kat 55,00kW Jestem pierwszym właścicielem w Polsce, a czwartym samochodu. Nie wiem ile dokładnie było jeżdżone przed sprowadzeniem samochodu. W kraju ma już przejeżdżone 60000km, nie wymieniałem jeszcze świec i przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 kraju ma już przejeżdżone 60000km, nie wymieniałem jeszcze świec i przewodów. to wymień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Ale chcę się poradzić jakie. Czy te co podałem w pierwszym poście będą pasować? A co do silnika to były takie 1.6 75KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Bosh'owskie doradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 A ja opcję polecam. O świecach już w odpowiednim temacie, sporo napisano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Prezesie sorry za posta. Myślałem, że u mnie jakiś nie typowy silnik siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 był takie silnik 1.6 75KM były one przeznaczone tylko na rynek niemiecki.Sam taki posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 był takie silnik 1.6 75KM były one przeznaczone tylko na rynek niemiecki.Sam taki posiadam a to nie wiedzialam......... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 AnnYa, nie pisz głupot bo tylko zamęt wprowadzasz silnik K7M miał parę wersji: - 702 i 703 o mocy 90 koni - 720 o mocy 75 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 702ial94koie11przeciezwieczcyjezdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 AnnYa, przejrzyj sobie oficjalne dokumentacje by Renault. Ten silnik w wersji 702 ma 90 koni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 AnnYa, Najpierw przeglądnij swoje posty i popraw, bo nie idzie odczytać o co Tobie biega. Przestań przy okazji brać to świństwo, bo po tym w klawisze nie trafiasz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf94 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Witam Zastanawiam się nad kupnem nowych świec i kabli wysokiego napięcia do Meganki I 1.6 8v 90km K7M, lpg II gen. bingo S4. Jakiej marki polecacie ? Zastanawiam się nad NGK ale nie wiem czy pod ten silnik bedą dobre takie świece i kable. Proszę tylko o markę świec bo model świec jest w przyklejonym temacie :) Proszę o rade :) Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Szeryf94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi