Leos Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 bronius, za dwa tygodnie jest slaski spot takze zapraszamy to zobaczysz te podswietlonka PS: ciesze sie bardzo ze nie bylo zadnych negatywów jak to zobaczyliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nom Zegary wygladają fajnie wiec musze cos takiego sobie kiedys zrobic:-) a dywaniki to musial bym zobaczyc na zywo zeby ocenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam a czy (odn zegarow) nie bylby taki sam efekt gdyby wrzucic te kupne białe tarcze z niebieskim podswietleniem? są one zrobione task, aby pasowaly idealnie w miejsce tych, cyferki swieca na niebiesko, wskazowka tak jak swiecila a zarowki sa biale wiec wszystko daje efekt podobno niebieski - mniej roboty a koszt 50 zeta :D. Co do dywanikow to mnie zaskoczyles bowiem mam dokladnie to samo :D - tzn mam takie 2 punktowe jakby diody walace na dywaniki uruchamiane przelacznikiem lotniczym - co by nie zarlo tyle energii. A wlasnie jeszcze pytanie: jaki masz akumulator? moj jest chyba jakis trefny bo ciagle pada chociaz nic nie mam wlaczone...:/ aha - czy wiecie jakzmienic podstwietlenie nawiewów, zapalniczki etc? PS. tez niebieski :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 piszu co ty choinki nie miałes na swieta :D dorób sobie jeszcze strzelajace ognie z tyłu i wentle w czaszki Oczywiscie bez obrazy :D Pozdro[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 lubie niebieski 8-) 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Piszu ukumulator mam zwyczajny i nic nie pada myśle ze ty masz chyba walniety jesli sam ci sie wyładowuje :-/ a co do nawiewów to łatwo sie to rozbiera i da sie podlutować diody. seryjnie są żaróweczki ale łatwo je wiepierdzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 wiesz co, chyba mam za luzny pasek klinowy i nie ma ladowania alternator po prostu... musze cos zrobic z tym, bo to nie mozliwe zeby po 5 minutach grania radia akumulator nie byl w stanie odpalic auta. a czy nie ma takich zamiennikow diodowych tych zaroweczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leos Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 szukałem zamienników i nic nie znalazłem. Najprostrzym i najtańszym wyjsciem są diody. druga sprawa to rozbłysk światła i oczywicie moc świecenia podświetlanej częsci. Kiedys wsadziłem do tych pokręteł nawiewu 2 diody i do tej pory świeci mi na blado prawie nie widac niebieskiego. dlatego najlepiej wsadzic duzo i oswietlac punktowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 zadalem to pytanie gdzie indziej ale jakos niedostalem odpowiedzi moze tu predzej sie uda :P czy zmazujac tylko ta pomaranczowa plexi z tylu zegarow nieuzyska sie normalnego bialego podswietlania? Widzę, ze kolega regulaminu nie doczytał w kwestii multipostowania. W odpowiedzi otrzymałeś link do tematu gdzie już pytałeś o to samo. Czyli ten post jest powieleniem poprzedniego. Za taką aktywność otrzymujesz czerwony prezent. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek42007 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 tylko ta pomaranczowa plexi z tylu zegarow o ile dobrze pamiętam to raz, że same tarcze mają farbkę pomarańczową......(to można zmyć) a dwa, że tam jeszcze masz pomarańczową pleksę do której są przyklejone same tarcze i najprędzej musisz:1 - wymienić tąpomarańczową na przezroczystą, ew jakąś mleczną ale nie wiem czy taka jest i jaki efekt a po 2 - to trzeba zdrapać to z tarczy i wtedy będzie na biało 8-) a tak w sumie to tu masz to opisane....tylko na niebiesko http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pielgrzym1965 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Witam mam pytanie czy ktoś zmieniał podświetlenie zegarów w SCENIC-u 2001 po liftingu z pomarańczowych na białe a wskazówki pozostają pomarańczowe proszę o podpowiedz pozdrawiam. Twojego posta przeniosłem w bardziej godziwe miejsce. ;-) Tu masz link do opisu jak to zrobić w M II Ph I: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2448 u Ciebie robota podobna. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xseku Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Odpowiem na treść pytania głównego i rozwieje też wszystkie wątpliwości. Da się w Megi II ph II zmienic kolor podświetlania i to wszystkiego co tylko tam się świeci nie do końca wiem tylko co do podświetlania zapalniczki i czytnika karty. Trzeba wszędzie wymieniać diody a ograniczeniem kolorów jest tylko dostępność diód. Mnie problem sprawilo tylko lutowanie ponieważ diody te są bardzo małe i to nie na moje "grube paluchy" i to że za wyświetlaczami są takie połprzeźroczyste kawałki plexi ktore rozpraszają światło i są pomarańczowe ( z tego w licznikach można zerwac pomarańczową warstwe i jest super a od radia i klimy można czymś zastąpis ja zrobilem to z dwóch warstw kalki technicznej). Aha no i jeszcze jedno: nic nie jest tam malowane żadną farbka ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Witam mam pytanie czy ktoś zmieniał podświetlenie zegarów w SCENIC-u 2001 po liftingu z pomarańczowych na białe to jest chyba pytanie... no to tak, ktoś zmieniał. nie w scenicu ale w zegarach MIphII- są takie same. Konkretnie ja zmieniałem, nawet nie raz i nie jest to zbyt trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi