Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jak zmienić kolor w zegarach?

natusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :-)

a czy (odn zegarow) nie bylby taki sam efekt gdyby wrzucic te kupne białe tarcze z niebieskim podswietleniem? są one zrobione task, aby pasowaly idealnie w miejsce tych, cyferki swieca na niebiesko, wskazowka tak jak swiecila a zarowki sa biale wiec wszystko daje efekt podobno niebieski - mniej roboty a koszt 50 zeta :D. Co do dywanikow to mnie zaskoczyles bowiem mam dokladnie to samo :D - tzn mam takie 2 punktowe jakby diody walace na dywaniki uruchamiane przelacznikiem lotniczym - co by nie zarlo tyle energii. A wlasnie jeszcze pytanie: jaki masz akumulator? moj jest chyba jakis trefny bo ciagle pada chociaz nic nie mam wlaczone...:/ aha - czy wiecie jakzmienic podstwietlenie nawiewów, zapalniczki etc?

PS. tez niebieski :P

Piszu ukumulator mam zwyczajny i nic nie pada myśle ze ty masz chyba walniety jesli sam ci sie wyładowuje :-/

a co do nawiewów to łatwo sie to rozbiera i da sie podlutować diody.

seryjnie są żaróweczki ale łatwo je wiepierdzielić

wiesz co, chyba mam za luzny pasek klinowy i nie ma ladowania alternator po prostu... musze cos zrobic z tym, bo to nie mozliwe zeby po 5 minutach grania radia akumulator nie byl w stanie odpalic auta.

a czy nie ma takich zamiennikow diodowych tych zaroweczek?

szukałem zamienników i nic nie znalazłem.

Najprostrzym i najtańszym wyjsciem są diody. druga sprawa to rozbłysk światła i oczywicie moc świecenia podświetlanej częsci.

Kiedys wsadziłem do tych pokręteł nawiewu 2 diody i do tej pory świeci mi na blado prawie nie widac niebieskiego. dlatego najlepiej wsadzic duzo i oswietlac punktowo.

• 1 rok później...

zadalem to pytanie gdzie indziej ale jakos niedostalem odpowiedzi moze tu predzej sie uda :P czy zmazujac tylko ta pomaranczowa plexi z tylu zegarow nieuzyska sie normalnego bialego podswietlania?

Widzę, ze kolega regulaminu nie doczytał w kwestii multipostowania. W odpowiedzi otrzymałeś link do tematu gdzie już pytałeś o to samo. Czyli ten post jest powieleniem poprzedniego. Za taką aktywność otrzymujesz czerwony prezent. - gojgien

tylko ta pomaranczowa plexi z tylu zegarow

o ile dobrze pamiętam to raz, że same tarcze mają farbkę pomarańczową......(to można zmyć) a dwa, że tam jeszcze masz pomarańczową pleksę do której są przyklejone same tarcze i najprędzej musisz:1 - wymienić tąpomarańczową na przezroczystą, ew jakąś mleczną ale nie wiem czy taka jest i jaki efekt a po 2 - to trzeba zdrapać to z tarczy i wtedy będzie na biało 8-) a tak w sumie to tu masz to opisane....tylko na niebiesko http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2301

• 2 tygodnie później...

Witam mam pytanie czy ktoś zmieniał podświetlenie zegarów w SCENIC-u 2001 po liftingu z pomarańczowych na białe a wskazówki pozostają pomarańczowe proszę o podpowiedz pozdrawiam.

Twojego posta przeniosłem w bardziej godziwe miejsce. ;-)

Tu masz link do opisu jak to zrobić w M II Ph I: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2448

u Ciebie robota podobna. - gojgien

post-7528-1210373168_thumb.jpg

• 1 rok później...

Odpowiem na treść pytania głównego i rozwieje też wszystkie wątpliwości. Da się w Megi II ph II zmienic kolor podświetlania i to wszystkiego co tylko tam się świeci nie do końca wiem tylko co do podświetlania zapalniczki i czytnika karty. Trzeba wszędzie wymieniać diody a ograniczeniem kolorów jest tylko dostępność diód. Mnie problem sprawilo tylko lutowanie ponieważ diody te są bardzo małe i to nie na moje "grube paluchy" i to że za wyświetlaczami są takie połprzeźroczyste kawałki plexi ktore rozpraszają światło i są pomarańczowe ( z tego w licznikach można zerwac pomarańczową warstwe i jest super a od radia i klimy można czymś zastąpis ja zrobilem to z dwóch warstw kalki technicznej). Aha no i jeszcze jedno: nic nie jest tam malowane żadną farbka :mrgreen: ;) ;)

Witam mam pytanie czy ktoś zmieniał podświetlenie zegarów w SCENIC-u 2001 po liftingu z pomarańczowych na białe

to jest chyba pytanie... no to tak, ktoś zmieniał. nie w scenicu ale w zegarach MIphII- są takie same. Konkretnie ja zmieniałem, nawet nie raz :mrgreen: i nie jest to zbyt trudne.