macv6 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Parę lat temu oglądałem Top Gear i właśnie testowali fotoradary, przy 270 km/h (chyba) nie zdążył zrobić zdjęcia. Jeśli chodzi o wynalazki zamontowane przy naszych drogach to prędkość maksymalna przy której fotoradar może zrobić zdjęcie wynosi 250 km/h. Przynajmniej tak wynika ze strony producenta. :D http://www.zurad.com.pl/tnukepl/modules.php?name=Fotorapid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 250 km/h Ale o czym ta jałowa dyskusja :D Polecam 250 na naszych drogach :D :D - nierealne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Fotoradary są przeważnie w terenach zabudowanych i tam jechać 250,to raczej nie bardzo.Najlepiej,to zwolnić przed fotopstrykiem i tyle.Przez te kilkanaście sekund wolniejszej ( przepisowej) jazdy korona nikomu z głowy nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Dokładnie się zgadzam z kolegą sei08. Zwolnić na chwilę - co to, wielki problem? Korona z głowy komuś spadnie? Mnie tam fotoradary nie przeszkadzają. Mam w AM bazę fotoradarów i przed każdym zwalniam, nic mi się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Rbit- Tak czy inaczej nbie pojedziesz tyle u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Pewnie i tak, ale tu nie chodzi o to aby z taką prędkością jezdzić. Podałem to tylko jako jeden z przykładów na oszukanie radaru - bo przecież o tym jest ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Panowie, dyskusja o wyimaginowanych prędkościah maksymalnych waszych aut klasy GT została zamknięta nie bez powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Na drodze Kraków -Olkusz jest chyba z 10 fotoradarów i tam takie urządzenie by sie przydało. Ja jak tamtędy jadę to normalnie usypiam za kierownicą! przez całą trase krk-olk. 50km/h... ehhh :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ja jezdze przepisowo i sie nie martwie A pozatym mniej pali :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxdi Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 no nie wiem czy o nic a jak nazbierasz 24pkt. To co ci da portfel ??? Kto egzamin sprawdzający zda za ciebie ??? Osoby którym zabrano prawko za pkt. są traktowani jak za alkohol więc powodzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi