Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Nie działa dżojstik pod kierownicą od radia

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ,

czy czyjaś meganka miała taką przypadłość, że w tym samym momencie padł joystick od radia przy kierownicy oraz wyświetlacz z rdsem?

Radio działa, natomiast nie wyświetla się ani temp. zewnętrzna, ani zegar, ani rds oraz jak już wspomniałem nie działa sterowanie z kierownicy. Nie wiem czy to cały moduł wyświetlacza padł... Rozebrałem "górę", posprawdzałem przewody, wszystko wygląda na ok. Żarówki również działają, ale mrugają pulsacyjnie!! Sprawdzałem akumulator, odpinałem klemy, i na chwilę zadziałało, ale tylko na chwile...

Bezpieczniki równiez całe. Radio pamięta ostatnio odtwarzaną stację. Mam odbiornik na kasetę ten "firmowy", wbudowany w kokpit.

Pomóżcie

[ Dodano: 2009-05-14, 10:39 ]

Nikt nie potrafił pomóc, a tymczasem meganka sama sie naprawila... Ot, miała humorek... dżojstik i wyświetlacz po prostu zaczęły działać

[ Dodano: 2009-05-29, 17:07 ]

Problem jednak nadal jest...

I niestety z tego co mi fachowiec zasugerowałl po podpieciu auta pod komputer, uszkodzony jest panel UHC. Nie działa również klima. Tzn działa, ale tylko załącza sie na kilka sekund i zaraz znowu się sama wyłącza. Wymieniony został pressostat i kompresor. Klima jest nabita oczywiście. A wyświetlacz - raz działa, raz nie działa...

Czy ktoś miał podobny problem i czy w ogole da sie z tym cokolwiek zrobić?

• 1 miesiąc temu...

Witam

Ja miałem ten problem właśnie wróciłem od kolegi i działa mi już manetka od radia przy kierownicy muszę tylko znaleźć jeszcze żarówki od wyświetlacza bo padły. Kolega coś pod lutował przy wyświetlaczu. Musisz sprawdzać czy dochodzi napięcie do wyświetlacza.

Z tego co wiem napięcie idzie od wyświetlacza do manetek i tak sprawdzaj :)

Pozdro