jonjak Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 nie koniecznie ja wychodze z tego założenia ze jak juz nakretka była tam nakrecona i nie odkrecała sie to taka jest najlepsza gdyz pewniejsza.Wymieniałem u siebie juz wszystkie łożyska a nakretki zostawiłem te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damzak Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Witam. Dziękuję za odpowiedź, a jak jest z pierścieniem, czy należy wymienić na nowy przy wymianie łożyska? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witam, Czy istnieje lozysko przednie do Megane 1996 2.0 8V produkcji SNR? Bardzo ucieszylby mnie link do miejsca gdzie moglbym takie nabyc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 gregamel, zadzwoń pod numer na stronie AUTO-MARK na pewno pomogą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zadzwoniłem i owszem pewnie się łożyska znajdą jeśli podam jakiś numer (oznaczenie?). Chodziło o coś z ABSem czy jest na pierścieniu, coś o ząbkach.. nie pamiętam dokładnie :). Z rozmowy wynikało, że różne łożyska mogły być montowane do tego modelu. Czy mogę dość łatwo sprawdzić jakie łożysko mam obecnie zamontowane, względnie czy moglibyście wspomóc mnie odpowiednim numerem z dialogysa / innej dokumentacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendrus Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Ja też mam pytanie. Chodzi mi tylne łożyska w Renault Leguna II. W autoryzowanym serwisie Renault powiedziano mi, że łożyska występują tylko i wyłącznie z tarczami hamulcowymi (koszt 370 zł - jedna strona bez wymiany), czy jest to prawda i czy można wymienić same łożyska bez tarcz? Pytam dlatego, gdyż wydaje mi się, że mogą chcieć mnie naciągnąć. Proszę o informacje. Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 jendrus, niestety mają rację ale proponuję poszukanie zamiennika będzie tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 to i ja sie dopnę do tematu czy jak slychac buczenie przy wolnym skrecaniu na luzie to tez oznaka łozysk do wymiany z przodu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Podnieś autko do góry i na luzie zakręć kołem. Nastaw ucho i słuchaj czy szumi/wyje/huczy - nie pomyl z szumem tarcia klocka o tarczę. Zazwyczaj, padnięte łożysko dość wyraźnie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 ehh...to ide próbowac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Mam pytanie w temacie łożysk. czy to prawda, że w Megane I Classic 1.6 16V (Phase 2) łożysko tylne trzeba wymieniać razem z tarczą ? (ABS, tarcze hamulcowe z tyłu). ASO za przyjemność liczy ok 800zł, ale "na telefon" czyli bez realnej oceny sytuacji. Więc szukam zamienników, znalazłem np. coś takiego: http://www.4cars.pl/c/auto_czesci/przenies...ozyska_kola.php ale jestem jeszcze bardziej zakręcony.. Doszukałem się nawet, że moje łożyska mają wymiar 25x52x37 i że mogę je kupić samodzielnie, bez żadnej piasty tudzież tarczy. Tylko co z tego, jeżeli okaże się że do wymiany potrzebna jeszcze piła tarczowa, spawarka, przenośny akcelerator pozytronów i zniżka u lokalnego dostawcy jałowych gazików bawełnianych ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 moje łożyska mają wymiar 25x52x37 i że mogę je kupić samodzielnie, bez żadnej piasty tudzież tarczy Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 A na wymiane jedziesz do pana Miecia, który dysponuje prasą i w mig łożysko wymieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek66 Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Witam Kolego Szczepan ja w scenicu z przodu tez mialem podobny problem wszedzie mowiono mi ze łozysko musi byc wymienione razem z tarcza.Nic podobnego trosze fatygi i znalazlem samo lozysko a z wymiana nie było wiekszych problemow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratek317 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam Mam scenca wymieniłem łożyska z przodu i chciałem to samo zrobić z tyłem ale okazuje się że trzeba kupić je razem z tarczami, przynajmniej tak twierdzą sprzedawcy a moje tarcze są jak nówki jeżeli ktos wie gdzie można kupić same łożyska to prosił bym o info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi