Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Ułamany czujnik prędkości samochodu

Recommended Posts

Witam forumowiczów,

Mam taki oto problem:

w aucie wymienianą miałem skrzynie biegów, wszystko fajnie odebrałem auto,przyjechałem do domu, luzik. Po kilku dniach zwróciłem uwagę że licznik nie pokazuje prędkości i nie liczy kilometrów, zbadałem kabelki, bezpieczniki i wtedy zajrzałem do czujnika kiedy go dotknąłem został mi w ręce :shock: , pojechałem do warsztatu ale oczywiście nic nie wskórałem wszystkiego się wyparli. I teraz mam problem, jest jakiś sposób na wyjęcie tego czujnika??

jest ułamany mniej więcej przy wejściu do skrzyni.

postaram się zrobić zdjęcia tego co zostało na powierzchni i później wrzucę. Tego co zostało nie można ani chwycić kombinerkami ani w jakiś sposób podważyć, jedyne co mi się udało to wkręcić w plastik czujnika śrubę na kilka mm ale nie dałem rady tego wyciągnąć, czy może trzeba to jakoś przekręcić w lewo lub prawo?

proszę o jakieś sugestie

• 11 miesięcy temu...

witam...

mam pytanie czy dałeś radę wyciągnąć ten ułamany czujnik prędkości,

ponieważ mi też się przydarzyła taka scena i mam problem....

czujnik mam z tyłu w skrzyni...czy twój też tam był??

sprawa wygląda tak ułamał się przy samej dupie żę tak powiem czyli równo ze skrzynią i nie dość, że nie mam go za co złapać bo nie wystaje to jeszcze jest trudny dostęp...

masz jakieś pomysły czy dałeś rade go wyjąć..?????

jeśli tak to podrzuć jakiś pomysł...ja już kilka próbowałem ale on mi się obkręca a nie chce się wykręcić i nie wiem czy zepsułem gwint bo przy obkręcaniu tak jak by przeskakiwał i nie chce się wykręcić>>???

z góry dzieki...będe wdzięczny za szybką odpowiedź

pozdrawiam