marek24p Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 mnie od początku użytkowania wnerwiają te szyby. Wystarczy lekko je uchylić a na nierównosciach strasznie trzeszczą jakby były za luźno osadzone czy jak. Dodam że można nimi dosłownie poruszać do srodka i na zewnątrz (oczywiscie nieznacznie ale można). Czy ktos wie jak pozbyc się tego trzeszczenia? Może te listwy (uszczelki mają zużyty ten meszek od wewnątrz? Szyby mam elektrycznie podnoszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu91 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Pozwolę sobie odgrzać kotleta ;) Jestem świeżo upieczonym właścicielem Megane II CC i również mam problem z piszczeniem szyb (bardziej nawet coś w stronę dźwięku piszczącej kredy na tablicy). Czy ma ktoś na to jakiś sprawdzony, pewny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Z chęcią dowiem się czy udało Ci się to wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Fakt, że mam kombi, ale miałem podobny problem. Użyłem w przednich drzwiach silikonu w sprayu do uszczelek. Musiałem popsikać wszystkie uszczelki i prowadnice wraz z linkami. Na początku brudziło szyby oraz chwilę jeszcze piszczało, mimo że nie żałowałem tego sprayu. Po jakimś tygodniu szyby przestały piszczeć oraz się brudzić. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_fsw Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Ja także miałem problem z piszczeniem w kombi. Warto przesmarować nie tylko linki i prowadnice ale także rolki (u mnie pomogło) - dwie są na dole (trzeba zdjąć tapicerkę) i dwie na górze (jako tako dostępne po opuszczeniu szyby - smarem w sprayu z długą rurką da radę). Ja użyłem do rolek suchego smaru z PTFE i piszczenie ustało (piszczała jedna z rolek na górze) a do linek i prowadnic smaru silikonowego (nie w sprayu tylko stałego). Edytowane 12 Października 2016 przez darek_fsw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi