capulera Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 witam wszystkich serdecznie mam megane z 96r 1.4 mam takie pytanko na desce rozdzielczej nie swieci sie katrolka rezerwy paliwa jak sie do tego zabrac zeby wymienic diode [ zapomnialem dodac ze przy przekreceniu kluczyka w stacyjce sie zapala gdy wskaznik paliwa spada do zera powinna sie zapalic a nie swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 świeci, pojeździj dłużej, poszukaj też w archiwum, była o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 w renówkach kontrolka i wskaźnik poziomu paliwa jest bardzo nie dokładny więc tym się nie przejmuj, skoro przy odpaleniu działa to wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capulera Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 dzieki moze masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnYa Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 jeżeli kontrolka świeci się po włączeniu zapłonu to najprawdopodobniej jednak nie chodzi tylko o to że jest niedokładna - u mnie było to samo. Wymontuj zestaw wskaźników, sprawdź połączenia na kostkach i najlepiej psiknij je preparatem typu "miedź w spray'u" (poprawiającym przewodnictwo prądu na np. zaśniedziałych stykach) Swoją drogą z mojego doświadczenia wynika że po kilku latach użytkowania samochodu warto to zrobić na wszystkich ważniejszych "kostkach" w instalacji elektrycznej samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Małe pytanko do lampki rezerwy. Z tego co zauważyłem to jak mam mało paliwa to lampka zapala sie na jakiś czas a później gaśnie po jakimś czasie, gdy mam jeszcze mniej paliwa to świeci cały czas. I właśnie pytam ile mam paliwa w baku jak świeci jakiś czas, a ile jak świeci ciągle? Chciałbym zmierzyć ile przejadę na całym baku a nie mam funduszy żeby zalać 2 razy pod korek bo trochę wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Jak chcesz to "skalibruj" sobie czujnik. Sprawa jest prosta , opróżnić zbiornik i wlewać po 0.5 lub 1 litrze paliwa. Auto musi stać na równym. Nie polecam "wyjechania" paliwa do końca, możesz uszkodzić pompę paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi