Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zerwana osłona nad wydechem.

Misiu1982

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, niedawno zerwała mi się osłona nad rurą wydechową, która znajduje się zaraz za niedaleko tłumnika. Powodem są przerdzewiałe śruby mocujące i rdza na tej osłonie. Problem niby nie jest poważny, ale osłona opadła na tłumnik i przy ruszaniu lub na nierównej nawierzchni strasznie się tłucze ... jak myślicie czy można tą osłonę przyspawać do podwozia, a może lepiej ją poprostu wywalić ?

Miałem to samo miesiąc temu. Jak podjeżdżałem na skrzyżowanie to ludzie z przejścia uciekali.

Mozna dospawać (jak masz gdzie) do rury nowe uchwyty i ponownie ją przykręcić. Ja nie miałem gdzie to kupiłem metr cienkiego płaskownika perforowanego (stalowego w ocynku) i wygiąłem dwie obejmki w miejscu starych uchwytów na rurze wydechowej i przykręciłem blachę zpowrotem. Uważam że skoro tam była to jest potrzebna (osłania przekładnie).

Pozdrawiam

Raczej bym tego nie spawal, czasem przydaje sie mozliwosc odkrecenia tego, chocby do regulacji czy naprawy hamulca recznego, wiem bo to przerabialem, przy okazji zerwalem jedna zardzewiala srube, ale zostawilem na 3 i jak narazie nic sie nie trzaska.

• 2 tygodnie później...

Mronio dzięki za pomysły :-) jednak postanowiłem tego nie spawać ... rozwaliłem przerdzewiałe śruby .... wyciąłem kawałek blachy z ocynku i przykręciłem go nowymi śrubami .... trochę się napracowałem przy tym, ale opłacało się, wyeliminowałem praktycznie wszystkie hałasy :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!