Rbit Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Być może ktoś spotkał się już z rewolucyjnym wynalazkiem jakim jest niewątpliwie zderzak tego wynalazcy-amatora W każdym razie, sprawa irytuje środowisko naukowe, twórcę zderzaka ( i nie tylko, Łagiewka konstruuje jeszcze inne kontrowersyjne wynalazki) odwiedzają służby specjalne, a cudowny zderzak... Cóż istnieją teorie spiskowe, które mówią, że wszystkie tego typu wynalazki znacząco poprawiające bezpieczeństwo już dawno są znane i w posiadaniu (większość patentów) wielkich koncernów samochodowych, którym z wiadomych względów nie zależy na niezniszczalnych samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Słyszałem już o tym dawno temu. Niestety to jest polska właśnie. Czasy niezniszczalnych mercedesów beczek już nie wrócą i nie zależy na tym nikomu a przecież tu chodzi o życie ludzi. Najgorsze jest to że po jakimś czasie jak zostanie to może wprowadzone to i tak nikt nie będzie mówił że to wynalazek polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Takie samo genialne rozwiazanie jak "turbinka Kowalskiego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 albo odkupia patent i tyle. On dostanie trochę kasy a oni zyskają miliony. Jest wiele takich wynalazków i to właśnie nie jest wykorzystywane. Kiedyś oglądałem program, na którym była maszyna do utylizacji (chyba eternitu, nie pamiętam) i projektem nikt sie nie zainteresował. Patent odkupili francuzi i to oni mają ten wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 będzie tak samo jak z karabinkiem UZI czy światłowodem ;-) pójdzie na zachód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jakby miało iść to już by poszło, o tym zderzaku mówią od 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knq Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,2645 Moim zdaniem, nie wszystko jest do konca tak jak pan Lagiewka powiedzial, bynajmniej ktos moglby sie tym zainteresowac i dokladnie przebadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Oto test wykonany przy 40km/h http://www.youtube.com/watch?v=jWtnrIgCL5E...feature=related Czy nie lepiej zamiast wspomnianych stref kontrolowanego zgniotu, które są już niekontrolowane powyżej 40km/h i jak by nie było w znaczny sposób "demolują" auto wstawić, amortyzatory, wirnik czy cokolwiek co pochłonie tą energię i pozwoli zachować pojazd w stanie nienaruszonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Rbit, nie lepiej- miałbyś prawie niezniszczalny samochód a nikt nie może na to pozwolić (części, blacharka, mechanicy a może nawet nowy samochód, za dużo elementów rynku straciłoby zarobek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ja jestem ciekaw co się stanie jak zderzą się dwa pojazdy z takimi zderzakami. Jednak wiem że chciał bym mieć coś takiego u siebie jeżeli to działa tak jak na filmach. Ciekawe kiedy otworzą firmę zajmującą się tuningiem aut lub samą produkcją części (pasujących do popularnych modeli) na własną rękę. Następnie niech wystawiają na allegro i kto chce może kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ja jestem ciekaw co się stanie jak zderzą się dwa pojazdy z takimi zderzakami. się odbiją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Sprawa ucichła - ostatnia w necie informację znalazłem z roku 2002. Nikomu nie zależy - nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 kipi, O ogromne pieniądze jakie teraz się zarabia gdy tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zawsze widzicie teorie spiskowe :shock: a może to był knot i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 marek_c, zawsze jesteś taki optymistyczny? tu nie chodzi o teorie spiskowe, tak po prostu jest. każda "nowinka" techniczna, która może ulepszyć życie jest z automatu ignorowana i blokowana- kasa się tylko liczy. Człowiek był na księżycu a sagem "nie potrafi' robić dobrych cewek ?? coś chyba nie tak, nie sądzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi