DamianO Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam panowie,mam nadzieje ze Mi pomożecie.Kupilem Reno megan 97r 1.9dti auto kreci sie maksymalnie do 3tys i nie ma mocy prędkość max to 80km/h;/Byłem na kompie i wyszli mi takie błedy DF091 sensor no.1 feed voltage,sensor 1 feed voltage DF092 sensor no.2 feed volrage,sensor 2 feed voltage too high DF078 Boost pressur wastegate,boost pressure reulation positive difference DF078 Boost pressure wastegare,boost pressure regulation negative difference Mam nadzieje ze czegos sie dowiem z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Spróbuj na początek odłączyć przepływomierz i zrobić jazdę próbną bez niego. Gdzie się znajduje przepływka znajdziesz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianO Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Odłasczylem przeplywke i to samo,EGR tez wyjolem czyszczenie nic nie pomoglo. Katalizator Też wyciolem i to samo nadal auto nie ma mocy.Jakies inne pomysły ktos ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Sprawdź zawór sterowania turbiny.Do niego wchodzą cienkie wężyki podciśnienia.łatwo znajdziesz bo jeden wężyk idzie do turbo. Posprawdzaj i podociskaj wszystkie wtyczki i złącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianO Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Panowie kolejne problemy w megance zaczela starsznie kopcic na bialo i glosno chodzic:( co to moze byc? do mechanika dopiero za tydzien moge podjechac;/ pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walder Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Czy siemens jest oryginalnym przepływomierzem dla megane II 1,9 dci rocznik 2003. nr katalogowy części 7700109812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 walder, tak, Siemens jest oryginalnym przepływomierzem. Dodam że ten sam numer części mam w Megane I phII 1,9 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aine Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 U mnie były objawy takie: brak mocy, kopcił przy zapalaniu, gasł najczęściej przy hamowaniu. Zepsuty był czujnik temperatury cieczy chłodzącej na komputer. Najlepiej skorzystaj z usług mechanika który się zna na silnikach diesla albo samochodach renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walder Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 meganecoupe02 serdeczne dzięki. Dodam, że cena za przepływomierz w serwisie to 1050 zł, natomiast w sklepie wspomniany siemens kosztuje 560 zł. P.S. jeżeli ktoś jest zainteresowany jakie objawy miało auto oraz jak próbowano zlokalizować usterkę to chętnie podzielę się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 walder, ja kupiłem używkę za 150zł. Musisz się oczywiście dogadać, że jak będzie niesprawna to zwrot kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianO Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Pomoże mi ktoś w mojej sprawie? wymienilem silnik turbina nowa silnik tez w super stanie,pojezdzilem 2 dni,pasek klinowy sie postrzebil silnik zaczol glosno chodzi i wszystko od nowa auto kreci sie max do 3 tys glosno chodzi nie ma mocy!wymienilem pompe wody kupilem pasek auto nadal nie ma mocu i glosno chodzi.Co to może byc pomorze mi ktos? w auto juz 2 tys wsadzilem i niechodzi....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi