TrAcer90 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam, jestem nowy. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kupnem Megane Coupe 1.6 16V 107KM Wcześniej Miałem Punto HGT 1.8 16V 131KM, lecz musiałem sprzedać ze względu na ilość połykanego paliwa, przez tego Fiata ;/ Chce coś troszkę oszczędniejszego. Forumowiczę, którzy posiadają Megane z takim silnikiem... Proszę was o hm... "radę"? Czy kupywać autko, czy Megane też dużo pali? W HGT, przy prędkości 90Km/h Komputer pokazywał 11l/100km !! Masakra. Mój Tata ma Megane Coupe 2.0 8V I palił mu mniej niż mój poprzedni nabytek HGT. Czy spalanie będzie porównywalne 2.0 8V z 1.6 16V? Czy są jakieś różnice? Bardzo prosze o pomoc, bo jutro rano jadę oglądać autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 7-9 litrów scenik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Okej, dzięki za małą podpowiedz :) Czekam na ojca jak wstanie i jedziemy :) Myśle, że spalanie bedzie sie trzymało w granicach do max 10l. To i tak dobrze. W HGT min to było 10l ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 miasto : 8,5-9,5 w zimie (korki, ogrzewanie itp max 10 litrów), trasa dynamicznie- 7 - 7.5 litra silniczek jest super pod względem osiągi/zużycie paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ja także przymierzam się do zakupu takiego autka (tylko z automatyczna skrzynią) dla mojej żony - jeździ teraz Puntem z automatem. Czy coś o tych skrzyniach możecie powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warmplace Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Megane II ph I 1.6 16V 113 KM - miejska jazda 8,8-9,0 - przy normalnej jezdzie. Szybka i dynamiczna to gdzies 9,5 i moze nawet 10 w korkach :). Sadze ze jedynka pewnie pali tak samo jak nie mniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi2050 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 jechalem teraz moja megane 1.6 16v w trase 2000km,,,,,,,,i co stwierdzam,ze auto wydaje mi sie ze na piatce sie meczy na trasie,tzn ma wysokie obroty,,jakby skrzynia taka krótka,,,moze to auto typowo miejskie,,,bo zrywne itd,,..inne moje renowki maja nizsze obroty na 5 tym biegu przy 120,,,,no moze niby 16stki lubia wysokie obroty,, inne renowki mam 8valve. tez tak sadzicie,,?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 masz racje -tez mam takie odczucia , ale po co te przecinki i temat chyba nie do tego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek77 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 kilka sztuk: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/searchr...995&lang=pl http://www.wroom.pl/samochody-renault-spor...y-malejaco.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Megane II ph I 1.6 16V 113 KM - miejska jazda 8,8-9,0 - przy normalnej jezdzie. To nawet mnie pocieszyłeś bo LPG nie biorę pod uwagę. Jej Punto 1.2i 60KM pali w mieście 8.6l-9.0l ... wiec tragedii napewno nie będzie. Powoli jednak przekonujemy się do Megane II 5d a nie Megane I Coupe dla niej Dzisiaj przymierzała się do Astry II, Megane I 5d i Megane II 5d ... ta ostatnia wygrała zdeeecydowanie :P Szkoda, że w II to cholerne KZFR jest ... :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi