samfisher Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam , od wczoraj jestem szczęsliwym posiadaczem Reno Megane 2001 r. 1.9 dci , oczywiscie samochód przy kupnie został przezemnie dokładnie obejrzany i sprawdzony , ogólnie nie miałem zastrzezeń jest super utrzymany i wyposazony. Mam tylko takie pytanie : w czasie jazdy samochodem dwa razy zapaliła mi sie na tablicy kontrolka od podgrzewania swiec i jeszcze jedna bezposrednio nad nią, w niemieckiej instrukcji jest opisana jako " vorgluhkontrolle" . Samochód normalnie jedzie , odpala nic sie z nim nie dzieje ta kontrolka zapaliła sie dwa razy i po 3-4 minutach zagsła . Czy mozecie mi powiedziec w czym leży problem ? Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 U mnie tak było ale przy dużych mrozach. Teraz raczej nie powinno zapalać się grzanie świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samfisher Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 hm , dziwna sprawa ... dzisiaj zrobiłem samochodem ponad 200 km i ani razu ta "akcja" sie nie powtórzyła , wszystkie kontrolki swieca sie i gasna normalnie . Może to jakas chwilowa zachciewajka ... nie ma pojęcia . A co do samochodu , nie chce zapeszac ale jest super ... a jeszcze 2 tygodnie temu zarzekałem sie ze nigdy nie kupie Reno ... dzisiaj w to nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik1983 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 witam mam ten sam problem odpalam grzanie gaśnie a po przekroczeniu 2,5oo obr znowu sie zapala i tak zostaje oprócz palącej się kontrolki nic innego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Ta kontrolka sygnalizuje usterkę elektroniczną . U mnie zapalała sie gdy miałem uszkodzony przepływomierz i EGR do czyszczenia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi