Gość gomez.pl Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 ale to się mija z celem bo najprawdopodobniej będziesz miał nieodpowiedni podział (o ile jakikolwiek będzie) i dziurę w paśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 nie zgodze sie. wstawilem tylko glosniki do przodu(beda rowniez nowe do tylu i tweetery) tweetery mam fabryczne i nie zauwazylem "dziury" teraz w samochodzie słychac znacznie lepiej muzyke. i jak dla mnie "zwyklego" sluchacza efekt jest zdecydowanie lepszy niz na fabrycznych elementach. oczywiscie audiofile beda wydawac mase kasy aby miec extra dzwiek, mnie to jednak nie dotyczy. chce po prostu posluchac ulubionej plyty bez charczenia z glosnikow i to mi sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Nie chodzi tutaj wcale o wydawanie nie wiadomo jak dużych pieniędzy. Chodzi o to, że jak robić, to dobrze :) Powiedzmy za 200 - 300 zł można kupić przyzwoity zestaw odseparowany z dopasowanymi do siebie komponentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 dziurę w paśmie. raczej mało prawdopodobne.Głośniki średnio-niskotonowe maja pasmo przenoszenia, które zazębia się ( w górę) z pasmem jakie są w stanie przenieść wysokotonowe ( od dołu). Przy tym granica podziału przebiega w znakomitej większości dostępnych zestawów w okolicy 3,5 kHz. Moim zdaniem zastosowanie dowolnych nisko-średniotonowych i wysokotonowych nie spowoduje powstania dziury w paśmie. Co innego dobór brzmienia i jakości ale to już inna sprawa. pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Może źle to sformułowałem. Chodzi o toż głośniki mają różną charakterystykę częstotliwościową i cześć pasma może być w znacznym stopniu mniej słyszalna. Tu nie trzeba być audiofilem, żeby to usłyszeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Tył mnie nie interesuje ale jakie głośniki polecacie żeby były że tak powiem kompatybilne z tweeterami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 rozumiem że chcesz woofery o średnicy 130mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Tak. Żeby pasowały. Takie żeby nie potrzebowały wzmacniacza. Takie do 350zł. Bo wygłuszenie wyszło by 100zł? Mogą być takie?: >>http://www.profet.pl/car_audio_sklep_13,bo...ann,bl5250.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 te glosniki pasuja do tylu i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 No to dobrze ale nie potrzebują wzmaka? Powiedzcie tylko jak chce kupić dwa dobre głośniki to do ilu watów żebym nie potrzebował wzmacniacza? do 300W? I jakie wymiary chodzi o głębokość do ilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Kolego rakus145, wybacz, ale mógłbyś wykazać nieco więcej inicjatywy w poszukiwaniu wiedzy we własnym zakresie. Jeżeli chodzi o wygłuszenie to najtańszym sposobem są maty APP. wówczas ich koszt (materiału) na wygłuszenie pary drzwi plasuje się w okolicach 100 zł. Poza tym jeżeli wygłusza się drzwi, to głośniki należy osadzić na dystansach, sztywno przymocowane do blachy. Co za tym idzie? Należy przerobić tapicerkę, a tym samym głębokość nie gra roli bo poprzez wspomniane dystanse sobie dostosujesz. Nie ukrywając radia samochodowe mocą nie grzeszą. Zapraszam do przeczytania artykułu na mojej stronie - myślę, że po przeczytaniu będziesz wiedział jaką mocą dysponujesz a tym samym jakie głośniki możesz kupić. W razie wątpliwości oczywiście pytaj, ale mała lektura jeszcze nikomu nie zaszkodziła. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Tak jak myślałem dystanse. Przeczytałem dużo nie wiem jaką mocą dysponuje. Do iluWatów mogę kupić dwa głośniki. A za radio się brać nie będę. Tylko bardzo proszę o tą jedną informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 2x20W w RMS? najlepiej z jak największą efektywnością, i równocześnie nie będące żadną chińską podróbką nie-wiadomo-czego... Z tego co wyczytałem to max 4x17W jest w stanie wysterować radio :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Przeczytałem dużo nie wiem jaką mocą dysponuje Jednak nie przeczytałeś tego o co prosiłem. Za lenistwo :) Wiec może jednak poświecisz chwilę i zamiast zadawać kolejne pytanie wchłoniesz nieco wiedzy. http://www.dkxaudio.unl.pl/podstrony/moc.htm# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi