canecorso Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Mam problem z zanikaniem napięcia. Miesiąc temu zaczęło szwankować wspomaganie kierownicy, tj. przy skręcie na małej prędkości czuć było skoki kierownicy. Do tego doszły komunikaty o awarii ABS, wyłączające się radio i resetujący się podlicznik kilometrów. W końcu któregoś dnia zupełnie nie mogłem odpalić samochodu. Włączam start i ciemność widzę. :shock: Totalne zero. Po wyciągnięciu akumulatora (został sprawdzony i jest ok) i ponownym zamontowaniu wszystko przez kolejny miesiąc było dobrze. Niestety problem po miesiącu znów powrócił. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym przypadkiem? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 canecorso, może gdzieś czasami masa nie styka i nie ładuje?Sprawdż ładowanie,połączenia masy na rozruszniku,alternatorze i akumulatorze.Może padło UCH...? Sprawdzałes już to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loluswsa Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 miałem podobny problem ino że nie kasowały mi się zegary,okazało się że padły mi moduły wszystkie dwa :/ i masa do belki nie była przykrecona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canecorso Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zostawiłem auto na dwa dni u elektryka. Wszystkie moduły posprawdzane, masa itd. Na komputerze wszędzie błędy i wszędzie te same, ale oprócz tego nic nie znalazł. Zasugerował, żeby odkręcić alternator i sprawdzić, czy nie zawieszają się szczotki. loluswsa, jak wykryliście te walnięte moduły, bo komputer wskazał, że u mnie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loluswsa Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 objechalem wszystkich elektrykow na slasku,dopiero jeden sprytny załatwił mi goscia z serwisu bo powiedział ze za duzo namieszane jest, i on mi to pochytał dopiero. a tak słyszalem wszędzie ze karta lub czytnik o alternatorze tez mi jeden gadał,miesiąc ponad bez auta bylem :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canecorso Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jak dokładnie nazywają się moduły, które Ci padły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loluswsa Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 normalnie moduły komfortu i daj Ci chłopie żeby to nie było to,,,,,niech się myle bo koszt ich jest najdroższy w tych autkach..... [ Dodano: 2009-08-07, 18:11 ] a mi teraz tak znikło napięcie że nawet auta z karty nie idzie otworzyć :cry: jechałem spokojnie na dwójce z parkingu zatelepotało nim dwa razy i żabka mi umarła nie mam pojecia co się teraz mi stało 8miechów temu moduły a teraz?? masakra :D [ Dodano: 2009-08-15, 00:25 ] juz wiem co....gosciu z kato podjechał i na drugi dzien jeszcze to byla niedziela mi dzwoni ze gotowe autko :)fajnie ale mam myrkliś bo on robi w service i moja fura jest poskładana fes wyszła z fabryi jako dostawczak z kratą a teraz jest mieszanką co najmniej 20 meganek nawet radio h.. wie skąd opochodzi ale MAGIK jest Dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferry1 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Podłączę się do tematu. Otóż zauważyłem, że po rozruchu silnika na moment przygasają światła, później wszystko wraca do normy. Właśnie wtedy kasuje się dzienny przebieg, średnie spalanie a przebieg całkowity oraz ilość kilometrów do przejechania na pozostałym paliwie zostaje. Akumulator kręci rozrusznikiem bez problemu. Nie dzieje się to co rano, ale im chłodniej tym gorzej. Może ktoś z kolegów miał podobny problem. pozdrawiam wszystkich użytkowników! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 ferry1, prawdopodobnie słaby aku. Miałem podobnie, wymiana na nowy załatwiła sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbert7812 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam, u Megan mojego taty, podczas odpalania zanikło wszystko, wyświetlacz nie dział, wogóle nie reaguje, nawet swiatełko w środku się nie świeci. Dział tylko alarm i światła awaryjne. Czy to może być bezpiecznik? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 herbert7812, raczej akumulator.Padają najczęściej bez ostrzeżenia :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbert7812 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 sprawdziliśmy bezpiecznik przy akumutaltorze, przepalony. Ale skoro nic nie dzieje się bez przyczyny to jeśli możecie doradzić jakie to mogą być przyczyny? musi być jakiś za duży pobór, ale z jakiego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VOY Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 tez mialem dziwne zaniki napiecia w meganie gaslo mi wszystko co kilka tygodni powtarzalo sie - w serwisie nic nie znalezli wszystko niby OK kiedys w czasie jazdy mi zgaslo:)) zadzwonilem po znajomego elektryka i jak sie okazalo luzny byl glowny kabel+plus przy glownej skrzynce bezpiecznikow dokrecilem i kilka tygodni wszytko na razie jest OK:0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi