PrZeMo0o Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam Jako ze szukam autka a bardzo podoba mi sie Megane II :) szukam porady wlasnie na tym forum. Interesuje mnie diesel 1.5 czy 1.9 nie robi mi to zbytniej roznicy. Mialem okazje podrozowac nie raz Megane II 1.5 dci (wersja 105KM bodajze) i wrazenia z jazdy sa jak najbardziej pozytywne. Znalazlem na allegro kilka "perelek". Podkreslam nie przeszkadza mi kolor bialy lub to ze trzeba kupic nowy zderzak maske lub cos w tym stylu.. (czego sie nie robi dla Megane :) ) Kilka linkow: http://moto.allegro.pl/item667774480_renau...ryka_super.html http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8324306 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9064158 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9037857 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9133679 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9128914 jak widac cenowo okazje.. tylko czy sa one warte zachodu ? z gory dzieki za odp Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Szczerze to ani jednej nie nazwałbym perełką. Ceny niskie dodaj do tego opłaty, naprawa, poduszki powietrzne itp. wyjdzie sporo nie wiem czy dla 4 tys. zł warto bawić się w takie składaki....poza tym stan wizualny w żadnym przypadku mnie nie powalił:) ale w sumie zależy ile masz kasy. za 25 - 26 tys. zł kupisz naprawdę ekstra diesla 1,5 dci 2003 może i 2004 rok się trafi ( ale tutaj pewnie z większym przebiegiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrZeMo0o Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Dlatego napisalem "perelki" Chodzi mi o to aby nabyc Megane jak najnizszym kosztem i koniecznie aby byla w dieslu. Wiadomo te auta co podalem w linkach wymagaja nakladu pracy i pewnych kosztow ale to jestem w stanie poniesc.. Mam takie pytanie jaki jest koszt zalozenia od nowa poduszek powietrznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 jaki jest koszt zalozenia od nowa poduszek powietrznych ? w mII to duży koszt, bo z przodu musisz wymienić całą konsolę za ok 2000zł, czasami trafiają się taniej ale handlarze dobrze o tym wiedzą. Można też kupić regenerowany badziew za 700-800 zł i oddać swoją deskę w rozliczeniu, ale wygląda to marnie i po jakimś czasie wszystko się rozpada. Koszt poduszek też jest różny, bo są z wycięciem na przyciski od tempomatu, z jakimiś chromowanymi kółkami itd i zależy też ile jest tych poduszek wystrzelonych. Za sam przód (2 poduszki) ok 1000zł + napinacze przód do 400zł + poduszki kolanowe (nie wiem jaki koszt, lepiej chyba cały fotel kupić), nie wiem do końca jak jest w mII, ale niektóre mają też napinacze z tyłu. Co tu dużo pisać, jak masz kupić mII z "rokwaszoną mordą" to lepiej chyba dołożyć i kupić z lekko uszkodzonym tyłem bo usprawnienie systemu poduszek to kilka tys. zł. Jest też sposób o wiele tańszy, ale ja go tu nie napiszę i nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Ja bym to zostawił z daleka. Nowa poduszka kierowcy do megi I ph. II w ASO to koszt 2000zł. Czy dostaniesz używana konsole do europejczyka w całości nie wiem. Może się okazać, że jak poskładasz wydatki to będziesz miał koszt niewiele niższy nież kupionej w całości bezwypadkowej, a ile czasu i nerwów stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 PrZeMo0o ja ci radze tak: jak chcesz kupic dobry samochód to szukaj od pierwszego właściciela. Największe szanse że bedzie w stanie lepszym od tego co kupisz od handlarza BO handlarz nie chwyci się auta droższego (a więc zadbanego) bo z tego nic nie będzie miał. Handlarz kupuje takie na które ma dobrą (niską) cenę, a taką ma wtedy kiedy coś może zbić bo np. w autku coś nie działa (klima), poobijane, poobdzierane itp. Później mówi kupującemu że to okazja że wystarczy tylko "odświeżyć". Kolega teraz kupił Leona z 2006 roku od kogoś kto sobie go sprowadził i rok jeździł w kraju. Co się okazuje to: klima nie działa, spod turbiny cieknie, prawy błotnik obdarty (widać że już był wcześniej robiony więc czy tylko błotnik czy cały bok), prawa kratka nawiewu nie działa (coś w niej goni czy czegoś brakuje). Co jeszcze wyjdzie czas pokaże ale wg kolegi zalety tego auta to: mały przebieg (65 kkm - szkoda że z tyłu tapicerka wytarta troszke...), młode autko z 2006 no i w ostatniej budzie! Jak jesteś zdesperowany to możesz kupić od handlarza ale zawsze takie autko będzie gorsze niż autko od pierwszego właściciela z ASO polskiego. Są rzeczy gorsze niż kawałek zderzaka, klapy silnika a których sam nie zrobisz a części będą drogie (szrotem nie zawsze warto się posiłkować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrZeMo0o Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zdesperowany oczywiscie nie jestem Ale po zakup auta jechalbym z mechanikiem (posiadam takiego w rodzinie). Osobiscie bylem nie raz przy zakupie auta i wiem co trzeba sprawdzic aby nie kupic kota w worku. Jak wiadomo czasem mozna trafic na naprawde dobra okazje typu lekko pukniety przod/ tyl lub przetarty bok a auto kosztuje "grosze". Dlatego spytalem takze jaki jest koszt zamontowania od nowa poduszek, bo jak widac na allegro jest duzo Megane w niskich cenach lekko uderzonych ale z wystrzelonymi poduszkami... wiadomo auto z zewnatrz mozna doprowadzic do dobrego stanu... Przynajmniej moim zdaniem takie auto z zewnatrz mozna doprowadzic do takiego stanu aby mozna bylo swobodnie podrozowac po drodze, a te poduszki najwyzej zostawic na pozniej. Ciagle bede przegladac aukcje aby trafic na cos konkretnego. Duzo takich aut jest sprowadzonych z Francji, czy sa jakies szczegolne kryteria na jakie trzeba patrzec przy sprawdzaniu takiego auta ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 ... jeszcze jedno - panuje opinia wg której auto bite ma problemy z elektroniką. Coś gdzieś nie łączy, czasem zagada, czasem nie. Im większy dzwon tym większa szansa na te problemy oraz na poważniejsze ich awarie. O ile strefy zgniotu, poduchy, pasy są już oki to jednak elektronika źle znosi duże chwilowe przeciążenia przez co rewanżuje się potem większymi/mniejszymi problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jeśłi auto jest za grosze, tzn, że nie warto go naprawiać. Zastanowiłeś się czmu handlarz zamiast połatać takie auto w garażu i sprzedać jako "bezwypadkowy zakłada błotnik, klapę i sprzedaje dalej. NIe bawi się w naprawy? Obawiam, się, że nie robi tego bo koszty przewyższaja potencjalne zyski. Zanim kupisz takie lekko pukniete auto bez poduszek policz ile kosztuje jego przywrócenie do stanu używalności. Wtedy odejmij koszt auta w całości od łacznej ceny tego auta, które kupisz i poskładasz. A potem zastanów się czy róznica warta jest zachodu. I czy nadal masz pełnowartościowe auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 ja na działce mam starą puszkę po konserwie mięsnej z DDR - tanio sprzedam i na pewno da się wyklepać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toddy Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Kolego PrZeMo0o, jak szukasz zadbanego diesla to mogę Ci sprzedac moją reńkę - Megi II ph I; 1,9dci; obecny przebieg to niecałe 120 tyś. km ( po najbliższym łykendzie będize więcej bo jadę do Łeby ). Autko w stanie b. dobrym, dobrze wyposażone. Jabyś był zainteresowany to dja znać na priva a ja ci przeslę trochę fotek i dokładny opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi