arni1610 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 mam problem z odpaleniem samochodu, gdy jest zimny. kontrolka od swiec zarowych moim zdaniem swieci sie zbyt krotko. swiece zarowe sa nowe. gdy zgasna wszystkie kontrolki krece rozrusznikiem i odpala dopiero po paru sekundach krecenia, jak odpali to z rury wydechowej mocno sie zadymi. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 znajomy poradził mi żeby wymienić filtr paliwa i wszystkie gumki na rurkach, które do niego dochodzą. Ale jeszcze nie zdążyłem tego sprawdzić, czy zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni1610 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 pomogło???? wydaje mi się ze gumki jak by były nieszczelne to ropa by wyciekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Ja jeszcze nie wymieniłem. A ropa nie wycieka, lecz dostaje się powietrze i paliwo się cofa z silnika po zgaszeniu. Przez to musi długo kręcić by zapalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Sprawdz czujnik temperatury cieczy chłodzącej. Jężeli nie wskazuje prawidłowych wartości komputer "mysli" ze silnik jest wystarczająco ciepły, ze nie trzeba długo grzac świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marluc Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witam. Jestem ciekaw jak skończyła się ta historyjka, jeżeli się skończyła... ? Daj jakieś znaki. Jeżeli ktoś miał podobne problemy, niech opisze co było przyczyną. Większość postów się kończy na niczym :-/ (niestety) Z góry thanks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 witam mam ten sam problem znamoze ktos rozwiazanie jakies skuteczne? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof0009 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawkok Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja tez tak mam-dotego slysze jak jakas pompka podaje paliwo okolo 20 sek.Gdzies jakby kolo wtryskowej.Po nocnym przestoju czekam pare sek.w ciagu dnia szybciej.Zadnych wyciekow paliwa nie mam[[gumy na rurkach ktos pisal i filtr tez OK]]Ale idzie zima i STRACH SIE BAC....:}apropo swieczki przed zeszla zima nowe x4szt.-drogo bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Sprawdz czujnik temperatury cieczy chłodzącej. Jężeli nie wskazuje prawidłowych wartości komputer "mysli" ze silnik jest wystarczająco ciepły, ze nie trzeba długo grzac świec. to jest silnik dTi i on w lecie nawet nie grzeje świec bo nie potrzebuje ich grzać aby odpalić. Są takie 3 podstawowe rzeczy dotyczące tej sprawy:* uszkodzony czujnik położenia wału korbowego (załatwiam nowe po 100 zł) * pompa paliwowa zasysa lewe powietrze * zawiesił się któryś elektrozawór w pompie lub iglica ciężko pracuje (rozwiąznie 3 problemu to: otworzyć puszkę z filtrem paliwowym, wylać ropę i nalać do pełna mixolu, odpalić i niech chodzi na wolnych obrotach wtedy pompa się przesmaruje i powinno pomóc) Mam w domu jeszcze Scenica 1.9 dTi i właśnie ma tą samą przypadłość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja tez tak mam-dotego slysze jak jakas pompka podaje paliwo okolo 20 sek Kolego w dti brak jest elektrycznej pompki paliwa odpowiedfzialnej za podawanie paliwa .Jest tylko mechaniczna w pompie wtryskowej .Ja miałem przypadek odwrotny-jak było zimno (-20 C) to odpalał z pierwszego ,jak był ciepły i postał z godzinkę to zapalał za 5-tym razem.Walnięta była pompka paliwowa -łopatki się podobno namagnesowały na wirniku i nie dociskały dobrze do obudowy .Jak paliwo było zimne to było gęste i pompa dobrze ssała a jak ciepłe to ledwo ledwo .W Serwisie rwali włosy z głowy,bo nie mogli dojść co i jak .Było to na gwarancji i naprawa trwała 10 dni .Sprawa oparła się o Warszawe a ja jeździłem zastępczą Meganką II na koszt Renault Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekd1 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 mam problem ten sam jak zimny to nie pali i paliwo sie cofa do zbiornika jak to uszczelnic ten układ paliwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi