Redman69-n Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam. Mam pytanie na co zwracać uwagę kupując megane coupew Dieselu ? I jaka jest różnica miedzy DCI a DTI? który silnik lepszy? TO będzie mój pierwszy samochód i nie chce się zawieść na francuskim samochodzie. A w ogóle jak oceniacie megane coupe? Bardzo awaryjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Bardzo awaryjne? To zależy od właściciela Ja mam taka jakiej szukasz i sobie chwalę. Czy się często psuje? Raczej nie, to ja szukam w niej problemów i poprawiam co mogę, normalny człowiek nawet by na to uwagi nie zwrócił :D DCi jest w miarę ciche w kabinie, osiągi wystarczające (ale zawsze mogło by być lepiej) no i niskie spalanie. Komfort jest niezły jak jadą dwie osoby. Trzy osoby na pokładzie - robi się ciasno, cztery jest niedobrze, pięć (tak wiem, tyle nie można) - jest wesoło :D Gdybym stanął po raz kolejny przed wyborem tego auta to bym wziął. Jest piękne, a kto się nie zgodzi tzn że się nie zna :D [ Komentarz dodany przez: gojgien: 2009-07-18, 01:54 ] ja bym nawet dodał, że kto się nie zgodzi ten dostanie w ryja :D ;) faktycznie qpetka może się podobać i mnie się podoba pomimo, że dosiadam sceniola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Mnie się też podoba ale tylko PHI czarna lub ciemnoniebieska :-P Jakby jeszcze do niej wrzuciła bebechy z silnikiem 2,0/16v to by była zabawa. No ale... pomarzyć sobie mogę jedynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redman69-n Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 A jak różnica miedzy DTI A DCI?Ktory wybrać i na co zwracać uwagę kupując ten samochód? [ Dodano: 2009-07-18, 12:16 ] http://moto.allegro.pl/item688447025_renau...owy_diesel.html a co myślicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 DCi jest podobno bardziej wrażliwy na paliwo - nie wiem czy tak jest bo jeszcze ze swoim problemów nie miałem (leję tylko sprawdzone). Egzemplarz który podesłałeś nie wygląda źle, z zewnątrz mój wyglądał dokładnie tak samo. Od tego wgniecenia w przednim zderzaku oberwało się chyba mocowanie zderzaka bo są duże szczeliny pod lampami. Skóra trochę zmęczona, ale przy tym przebiegu może tak wyglądać (chyba o nią nie dbał). Spalanie chyba trochę zawyżył w ogłoszeniu, u mnie na szerszych kapciach pali ok 6 litrów głównie po mieście, więc albo mocno gość ją ciśnie, albo jest coś nie tak z samochodem. Nie wiem co ma na myśli, że fabryczne audio jest wzmocnione. Olej bierze każdy silnik, bez względu czy nowy czy stary. Diesel tym bardziej Coupety to auta kupowane głównie przez młodych kierowców, dlatego często są uszkodzone blacharsko. Teraz pytanie do znawców: nad bocznym migaczem jest napis "1.9 dCi" cały srebrny. U mnie jest tylko "dCi", gdzie "i" jest niebieskie. Czy to coś oznacza? Tam chyba nie ma 110 KM? P.S. gojgien, P_r_z_e_m_o, :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi