woj96 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Odkręciłem podszybie,zdjąłem metalową osłonę,odkręciłem wkręty obudowy filtra no i zaskoczenie.Nie da się wyciągnąć filtra-nad nim jest plastikowa kratka, która blokuje jego wyciągnięcie.Może ktoś wie czy kratkę należy oderwać.Zaznaczam,że może to być pierwsza wymiana dla tego auta ponieważ kupiłem je z przebiegiem 38tys.km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj96 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Z kombinowaniem to niezła podpowiedż.Ale na poważnie to nie chcałbym niczego niepotrzebnie urywać.Jeżeli kratkę się usuwa to wiedzą o tym tylko mechanicy serwisowi renault, którzy robią to przy przeglądzie serwisowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 u mnie nie było żadnej plastikowej kratki, poprostu odkręciłem podszybie i tam ręką sięgnąłem przekręciłem dwa zaczepy na środku i filtr wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj96 Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Dałem radę.Odchyliłem plastikowom zaślepkę bez urywania jej i wyciągnołem filtr.Ale twierdzę,że jest to zaślepka urywana podczas gwarancyjnej wymiany filtra w serwisie,a póżniejszy użytkownik samochodu nawet nie wie że takowa była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi