tomekkazmirski Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 witam . Czy ktoś może to naprawiał? Zerwał mi się plastikowy kołęczczek łączący klamkę tlnich drzwi z drutem połączeniowym z zamkiem i dzrwi otwierają się tylko od środka.może macie na to jakiś domowy sposób. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 JA to naprawiałem. Ułamany kołeczek zastąpiłem wkrętem, który akurat miałem pod ręką. Wkręciłem go w dźwignię z której w/w kołeczek się oberwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkazmirski Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 dzieki spróbuję bo poksipol lipa nie sprawdził sie. Tylko chyba trzeba spiłować główkę wkręta bo tam nie ma zbyt dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Dzwigienkę w miejscu po kołku przewierciłem. W otwór wkręciłem wkręta. Łepek wkręta jest po drugiej stronie niż ta z której był kołeczek. To była taka szybka naprawa. Wyciągnąłem klamkę żeby oblukac co sie zepsuło. Z braku innych pomysłów zrobiłem patent z wkrętem. Działa już tak ze dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulus81 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A moglibyście powiedzieć jak sie zabrać za sciągnięcie boku w tylnych drzwiach Meganki, narazie wykręciłem 4 śrubki: 1 w uchwycie, 1 w klamce, 2 pod schowkiem, odczepiłem gałke od szyby. Teraz nie wiem gdzie złapać, aby wyjąć ten cały bok, a nie chcę czegoś czasem połamać. Jak sie za to zabrać, aby dostać się do tej klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Klamkę łatwo się wyciąga musisz ją obracać "czubkiem" do góry, a boczek najlepiej zacząć ciągnąć od okolić korbki potem idąc dołem, przez część znajdującą się na nadkolem. W okolicach trójkącika trzeba cały boczek do góry pociągnąć. Cały boczek trzyma się jeszcze na zapinkach, ale o nie się nie martw bo je jest trudno połamać. aha i ściągaj bardzo powoli bo jest tam taka taśma która trzyma boczek i dzięki temu jej nie uszkodzisz wczoraj ściągałem więc jestem na świeżo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 wczoraj ściągałem więc jestem na świeżo To Twoja Meganka ma tylne drzwi :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 meganka siostry ma 5 drzwi bo to u niej się bawiłem a tak wygląda megi siory :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulus81 Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Dzięki za pomoc. Teraz dalsze pytania Sciągnąłem bok, wykręciłem klamke, ale tam jest takie kiepskie dojscie, że bardzo cięzko złapać ten "łącznik" z bolcem, a co dopiero zamienić bolca na wkręta. Czy zamek też trzeba wymontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Z tego co pamiętam to wyciągnąłem zewnętrzną klamkę i dopiero działałem. To nie mogło być skomplikowane bo nie zajęło mi wiele czasu. Niestety nie pamietam dokładnie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkazmirski Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam. Właśnie dzisiaj naprawiłem drzwi. Jednak treba wymontować klamkę zewnętrzną.Zamiast plastikowego koleczka zastosowałem śrubke czwóreczkę z naketką, którą zakontrowałem drugą nakrętką. Po wyjęciu klamki nie stworzyło to wielkiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi