Danielossss Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Buson, nie reguluje się. Co najwyżej wymienia się popychacze hydrauliczne w przypadku uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin17w Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witam Ile kosztuje wałek rozrządu do Megane 1,6 8v. Czy ktoś zna jakiś tani sklep? W ASO to koszt ok 1300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 marcin17w, Poszukaj lepiej całej głowicy i najwyżej oddaj do regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komandosadi33 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Mam pytanie dotyczace zaworów?. Zaczynają mi stukać gdy silnik się zagrzeje na chłodnym pracuje dobrze. Po nagrzaniu dzwięk jest taki jak klekotanie zaworów. Proszę odpowiedzieć na pytanie czy to zawory? Posiadam Megane 1,6 RT z 1998r. z gazem. Jeżeli to zawory to jaki powinien byc luz zaworów? Taki sam jak dla silnika 1,4 czy inny? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 mi tez klepały zawory to oddałem do regulacji i jak odebrałem to juz nie słychać tego klepania ale zawory słychać ale juz czytałem kiedyś ze te silniki tak mają ze lubią klepać i już ;-) ja mam silnik 1.4 8v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komandosadi33 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Posiadam Megane 1,6 8v RT z 1998r. z gazem. czy ustawianie luz między zaworami jest taki sam jak w przypadku silnika 1,4 czy inny. Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 komandosadi33, spójrz wyżej w post kol.__Robert__: otóż zawory powinno sie regu[lować 0,15 i 0,25, ja wyregulowałem na 0,10 i 0,25, i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi