appsik3 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 witam, potrzebuję pomocy...pojawiło się dziwne cykanie ze skrzyni,odgłos taki jak z zepsutego przegubu,podniosłem przednie koła,na wyłączonym i włączonym silniku słychać cykanie-czy to koła są skręcone czy też nie;kręcąc w przeciwne strony kołami cykanie znika,kręcąc w jedną stronę-cyka;olej w skrzyni wymieniałem,gumy na przegubach są całe;zaprzyjaźniony mechanik twierdzi,że to jakiś "satelita" w skrzyni;proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ale w sensie że cykanie i wyczuwasz luz? Ja mam takie cykanie gdy lekko dodaję i odpuszczam pedał gazu na biegu w czasie jazdy. Dodatkowo drążek zmiany biegów wtedy dość mocno szarpie. Poduszki nowe. Skrzynia wymieniona dosłownie 2 dni temu. Nie wiem czy to pół ośki czy tez ten satelita. A co to jest ten satelita i czy da się z takim uszkodzeniem jak moje jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appsik3 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 wymieniłem przeguby (a właściwie całe półosie bo nie chciałem się babrać z przegubami) i cykanie zniknęło. Satelita to jest podobno mechanizm różnicowy w skrzyni, na szczęście nie musiałem rozbierać skrzyni :). pozdrawiam [ Dodano: 2009-08-20, 17:37 ] cykanie miałem także podczas jazdy - jak koła były skręcone i dodawałem gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi