marcindj Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam Mam problem z moim megane coupe 96r. Jak wjade w dziure to coś jakby się telepie w lewym(chyba) przednim kole i to dość głośno. Trwa to może ze 2-3 sekundy. Wiem, że przydało by się wymienić amortyzatory z przodu, ale co jeszcze? co może być powodem tego? Sprawdzałem sworznie zwrotnic i nie byłem w stanie poruszyć kołem ani góra dół ani na boki więc chyba to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 To Ci pozostały; - gumy stabilizatora - siletbloki na wahaczu - ewentualnie poduszka silnika Warto sprawdzić gałki na drążkach kierowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Jeśli po wjechaniu w dziurę się telepie to będą gumy na drążku stabilizacyjnym.Też toi dziś wymieniałem i zapanowała cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Jeśli po wjechaniu w dziurę się telepie to będą gumy na drążku stabilizacyjnym.Też toi dziś wymieniałem i zapanowała cisza a ile takie coś kosztuje i czy da rade wymienić samemu czy trzeba jechac do mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 6-10 zł zależy gdzie kupisz. Potrzebne dwa klucze "13" najazd 30 min roboty, przy zdejmowaniu koła jakąś godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 o to chodzi? http://www.allegro.pl/item697149527_orygin..._19_megane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Nie , o to http://www.allegro.pl/item694237334_renaul..._guma_4szt.html te dwa elementy na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Wymieniłem dzisiaj te gumy stabilizatora i jak narazie nie słyszałem żeby mi się coś telepało w przednim zawieszeniu, zobaczymy za pare dni. A tak przy okazji to powiem wam ciekawostke... wczoraj wracałem do domu przez Sosnowiec i trafiłem na taka jebitną dziure której nie było widać z daleka, że aż zadziałał odcinacz paliwa, myślałem że już po feldze i zawieszeniu :evil: ale wytrzymała, włączyłem na nowo dopływ paliwa i pojechałem szczęśliwie dalej. Meganki to jednak twarde samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi