kagi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Co może być jeżeli silnik sie grezje na dodatek wywaliło przez zbiorniczek wyrównawczy układu chłodzącego jakąś dziwną"śmietanę" :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Uszczelka pod głowicą, jak już Ci mazia poszla to masz juz spory problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kagi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 tzn czy mogłbym otrzymać jakieś konkretne wyjaśnienie co mnie czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jak uszczelka to rozbieranie pol silnika, alecane planowanie glowicy, nowa uszczelka i robocizna jak nie wymieniales to od razu mozna rozrzad wymienic bo to wszystko bedzie na wierzchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kagi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 :-/ :-x :-( :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 arosław mądrze prawi i nie zwlekaj z robotą bo zniszczysz silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kagi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 samochodzik już jest rozbierany tzn silnik i wtedy okaże sie czy uszczelka czy może coś innego. Dzięki za informacje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salamander Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mnie też czeka wymiana uszczelki po głowicą. Od dwóch dni rozważam temat, co przygotować, gdzie robić, samemu czy dać do warsztatu. I jednego się na pewno dowiedziałem, o czym mało kto wspomina. Przy wymianie uszczelki trzeba wymienić też śruby mocowania głowicy. One są jednorazowe. Po odkręceniu nadają się tylko na śmietnik. Kagi już ma rozebrany silnik więc szybko o tym wspominam. A i też jestem ciekaw czy jego mechanik planuje je wymienić. Zobaczcie np: http://www.motoksiazki.pl/sklep,300,1,0,0,638,1.html cały pkt 8 o tym mówi, więc to nie jest bagatelna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Nie jest to prawda Kolego. Jezeli robisz głowice pierwszy raz, nie musisz wymieniać śrub. Powinno sie je tylko wkręcić w te same gniazda, gdzie mają juz wyrobiony "swój" gwint. Ale jak wymienisz, tez nie bedzie żle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kagi Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Awaria została usunęta przez mechanika układ chłodzenia wyczyszczony z mazi olejowej, Została wymieniona uszczelka pod głowicą została szlifnięta głowica i jak odebrałem samochód po przejechaniu 150 km znowu silnik zaczłął sie grzać i pojawiła się maź w zbiorniczku wyrównawczym. Proszę o jakieś porady, dodam tylko że głowica była sprawdzana czy nie jets pęknięta, przynajmniej tak mi powiedział mechanik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Co do porad to: 1 niech mechanik zwróci Ci kasę 2 zmień mechanika 3 może zapchane kanały w bloku silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Ja bym pojechal z powrotem do tego mechanika, poprostu z reklamacja! Albo niech zwroci Ci kase chociaz za robocizne - choc watpie aby to uczynil. Ja z moja megi odwiedzilem juz kilku mechanikow w roznych sprawach i powiem ze : sa mechanicy i Mechanicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 co do srub to nie trzeba wymieniac, ja osobiscie wymienialem uszczelke w swoim poprzednim samochodzie jak i sasiada, uzywalismy tych samych srub, nie byly nawet wkrecane w te same miejsca. po polejnym rozebraniu glowicy trzeba by juz pomyslec o wymianie ja proponuje zdjac dekiel od zaworowi sprawdzic czy glowica jest odpowienio mocno dokrecona sprawdz tez krocce na krote sa nalozone weze od plynu chlodniczego, moze jakis krociec jest uszkodzony i cieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kagi Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Nadal mam te same problemy z silnikiem. Czy mógłby ktoś mi doradzić gdzie jeszcze może być nieszczelność układu smarowania. Głowica była sprawdzona w temp 90 stopni ciśnieniem gazu 8 atmosfer i nie wykazała pęknięcia. Już nie wiem którędy może dostawać sie olej do ukłądu chłodzenia. :-? :roll: POMOCY!!!!!! [ Dodano: 2007-06-22, 13:38 ] Silnik został ponownie złożony Nowa uszczelka pod głowicą Szlifowana głowica Wyczyszczony układ chłodzenia z mazi olejowej Wymieniony termostat Zobaczymy jak teraz autko się będzie zachowywało czy to coś pomogło i czy nie wystąpi awaria znowu Zmiana co do drugiej awarii jest taka że został wymieniony termostat [ Dodano: 2007-06-22, 13:39 ] Oby nic nie szwankowało [ Dodano: 2007-07-02, 13:47 ] Przejechałem jakieś 300 km i nic niepokojącego sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi