marcindj Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Witam Niedawno kupiłem megane coupe 96r. Samochód jeżdzi tak jak trzeba, biegi wchodzą ok, problem w tym że coś piszczy na 2 i 3 biegu przy dodawaniu gazu, przy hamowaniu slinikiem i jak się już rozpędze to przestaje piszczeć. Dzieje się tak tylko na 3 i trochę na 2 biegu. Nie sprawdzałem poziomu oleju w skrzyni bo nie wiem jak to sprawdzić. Macie jakieś sugestie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 olej w skrzyni sprawdzasz odkręcając korek w przedniej części skrzyni. jak naciśniesz z przodu auto to powinien się wylać olej. sprawdź olej i napisz co z tego wynikło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Olej sprawdziłem, jest i jak odkręce korek to się trochę wylewa. Co to będzie? łożysko 3 biegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a może to nie skrzynia tylko pasek. co do skrzyni jeżeli nie bawiłeś się w rozkręcanie to nie radziłbym robić tego samemu jeżeli nie masz wolnych srodków na ew kupno nowej skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 cięcie Pasek to chyba nie jest bo piszczał by też na innych biegach i na luzie. Ogólnie skrzynia chodzi dobrze, nawet ostatnio go na tym 3 biegu rozbujałem do 120km/h. Piszczenie słychać do około 70km/h. Nie jestem pewien czy aby napewno jest to skrzynia no ale co to może być innego Proszę doczytać w regulaminie forum o zasadach cytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi