klos Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Z zegarem sprawa jest prosta. Wystarczy odłączyć zasilanie i włączyć ponownie o godz. 0.00. A jeśli chcesz mapy do 5000 to Marco RLKP na stronie 6 podaje jakieś adresy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazytomi Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 [Cięcie] Witam! Ktoś z Waszego klubu przesłał mi na @ soft i udało się zmienić język. Dzięki ;) Jeśli ktoś potrzebuje informacji do navi Carminat 6000 to co wiem to pomogę ;) http://renaultlaguna.pl/forum/viewtopic.php?t=10368 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturP Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 [Cięcie] Ja też już zmieniłem język. Udało mi się softem o nazwie Renault_Carminat_NAV4_SystemCD__Langues__Ver_25.rar . Inne nie działały. Nie wiem jaki mam model Carminata i jak to sprawdzić. Mam kolorowy wyświetlacz. Niestety chodzi mi tylko ta mapka z Polską, Słowacją, Czechami i Węgrami z 2006r, która nie jest za dokładna. Nowsze mapy mają te same nazwy plików a mimo to czytnik ich nie czyta. Może znajdzie się ktoś mądry i wyjaśni dlaczego? Proszę nie cytować postu 1:1 jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 A map SH1 na 2006 rok jak nie było tak nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryzjer Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Posiadam Traffica 2006 roczek i mam pytanko nagrywałem różne mapki ale żadna nie chce ruszyć w załączniku zrobiłem fotke wyświetlacza a na nim info Proszę o pomoc i czy cokolwiek jest dostępne ;) Z góry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Kurcze do SH3 są już super mapy a o SH1 zapomnieli http://www.renaultaftersales.de/home.php?c...43f10fb2de4e1f2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babis88 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Witam fryzjer Mam podobny problem. Mam trafica z 2007 roku. W zestawie mialem tylko plytke z mapa niemiec i głównymi drogami Europy. (w naszej okolicy czyli w WLKP sa takie drogi jak a2 i stara a2. Kilka głównych ulic Poznania i to wszystko) Udało mi sie poszukac mape Francji ale innych nie moge znalezc :/ I mam jeszcze pytanie, czy masz dodatkowy czytnik map w schowku czy nie? ja nie mam jest jedna mozliwosc jeszcze... mozesz kupic mapke --> link do mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonypan Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 w nowej megance mam nawigację carminat podobno5 z kolorowym wyjeżdżającym panelem i zmieniarkę cd. Nawigacja to żadna jak płyta jest do d... mam płytkę - europa wschodnia trochę głównych dróg ,kilka planów miasy i dużo białych plam - jednym słowem do dupy. i nie da się z tym podróżować. Gdyby ktoś z wielkopolski chciał sprawdzić czy moja mapa chodzi w jego navi i odwrotnie to chętnie.zwłaszcz jeżeli masz mapę Polski. Czy ktoś na takich karminatach używał innych programów? i jak to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam Jestem kolejnym nowym uzytkownikiem tego forum. Ilosc wpisow jest conajmniej niezla. Niestety temat nr 1 ( pocztkowy ) a mianowicie Carminat 5000 i jego polska nawigacja zostal zapomniany. Wczytujac sie dosyc gleboko we wszystkie Wasze wypowiedzi dowiedzialem sie ze mam Carminata5, ktory czyta plyty SH1 czyli B:) Licze ze jakas madra glowa znajdzie i na ta "TWARDA SZTUKE" jakis sposob aby w koncy wgrac mape PL. Musi byc jakas mozliwość....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 No niestety mapy PL do 5000 nie ma i najparwdopodobniej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munja01 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Hello, I wanted to change language and every time i got message invalid cd. I have same problem as Janko that wrote before me. I tried to update my carminat with NAV5-Toutes_versions.nrg.It said that cd version is 3.76 and mine is 3.50. i selected yes. I got a message Please wait ... I waited for more than 30min and carminat restarted. I got same message when i inserted cd first time... NOTHING HAPPENED. My software was same as before. it is 0350 3.01. When i access system information over menu with password 4112 i got this UCC 3 0376 3.01 I can't change language as before doing update. It says invalid cd in navigation computer. I tried update procedure with cd that Tomash1 gave link to(it worked for Janko) NAV5.rar One cd i burned with nero speed 4x disc at once/96 Second one i burned with alcohol 120 24x speed. I burned both on verbatim media super azo. made in india. Besides that i have other problem that might be connected with this one. When i eject my renault card and computer makes complete shutdown after 1min it forgets everything that i made. I can change destination to croatia(split) language to french scale to 100m, i erase something from address book(that is from previous owner of car) and i add my location. After shutdown he forgets everything, language is back to Dutch, It forgets even address book changes, location that i erased is back and destination is back to Italy(Roma)... Please help me, Best regards from Croatia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cari2 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam Jestem nowy na tym forum, czytałem wasze posty i mam pytanie czy komuś udało się zmienić język w swojej nawigacji i jeżeli na tej płycie są pliki takie jak pokazywał „Janko” to jest- CSB _____0104 _____RNT_R5 _______app_sw ___________csb_load _______sw_rel.tbl _____0105 _______RNT_R5 _________app_sw ___________sw_rel.tbl _____csb_version.txt V_3 _____RRR ________0101 ____________RNT_R5 ________________app_sw _____________________bsw2 _____________________navboot _____________________usw_bsiprocs _____________________usw_load _____________________usw_modules _____________________usw_stdprocs ________________lowboot ________________loader.ini ________________lng_rel.tbl ________________sw_rel.tbl _____Voices _________0420 ____________d_f.csf ____________d_f_b.csf ____________d_m.csf ____________dk_f.csf ____________e_f.csf ____________e_f_b.csf ____________e_m.csf ____________f_f1.csf ____________f_f.csf ____________f_m.csf ____________gb_f.csf ____________gb_f_b.csf ____________gb_m.csf ____________i_f.csf ____________i_f_b.csf ____________i_m.csf ____________nl_f.csf ____________s_f.csf ____________usa_f.csf ____________usa_f_b.csf ____________usa_m.csf ____________usa_mj.csf ____________voice.lst Copyrightnotice To mogę spróbować zmienić język na polski . Jak ktoś ma działającą płytę a chciał by spróbować to proszę o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marynio Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam jestem nowym uzytkownikiem forum klubowego.... i na progu zaznaczam ze kompletnie nie znam sie na elektronice samochodowej. Jednak bardzo przydałaby sie nawigacja Kupilem auto w tym roku w Niemczech, renault megane grandtour 2007 full opcja bez skóry. Znajduje sie w niej nawigacja z ładnym wysuwanem wyswietlaczem kolorowym. Troche krazylem w okol tematu mapy Polski do tejze nawigacji ale jest troche lipa. Przewertowalem cale forum. Czy ktos rzetelnie moze mi pomoc???? potrzebuje plyty do nawigacji... prawdopodobnie jest to carminat 8200 ale nadal nie jestem pewien. Mam plyte na niemcy i moze podam z nie wszystkie dane zeby ulatwic wam sprawe: DEUTCHLAND V26 CARMINAT NAVIGATION INFORMEE 2 cd part No. T1000-10361 Pack No. T1000-10352 RENAULT CD ref. 8200610601 (4R) Deutchland V26 TMC- traffic massage chanel Bardzo prosze o jak najszybsza pomoc. Dodam jeszcze ze pragne sprzedac plyte na niemcy- ma ona tez wszystkie stolice europy pozdrawiam MARYNIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Kurde chyba światło w tunelu się zapaliło i niech mnie ktoś z błedu wyprowadzi jeżeli to nie mapa PL SH1 do carminat 5000 http://cgi.ebay.fr/cd-navigation-carminat-...2QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rak Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Tak, to są te najnowsze mapy (format SH1 oznaczenie 77 11..) które pokazały się na stronie http://www.renault-aftersales.de - ale tam były błędnie opisane i kosztują więcej. Ja szukam map SH3 oznaczenie 8200764256 8200764258 8200764261 8200764263 ta zawiera Polskę lub cały zestaw 8200764264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi